Soru - Cevap (OVP - Borsa - Yabancı Oranı)

  •  A 
UM*** Pİ*** 07.09.2023 11:51
Konu / Hisse Kodu: OVP - Borsa - Yabancı Oranı
Aydın Hocam merhaba, OVP'ye yönelik görüşlerinizi okuduktan sonra, bu çerçevede mevcut OVP ile kredi derecelendirme kuruluşları sizce not artışı yapar mı? (sizin yazdıklarınızı okuyunca ben olsam yapmazdım diyorum) Ayrıca borsadaki yabancı yatırımcı oranı artmadıkça endeks sanki bir noktada tıkanacaktır gibi düşünüyorum, bu düşünce sizce doğru mudur? Son olarak mevcut durumda sizce yabancı yatırımcı oranı yakın vadede artar mı? Teşekkürler.
Cevap 07.09.2023 13:13

Yabancı takası ve not artışı için görüşlerim zaten yazılarımda yer alıyor. Çok kez ve öncesinden hep yazdım. Site İyi Arama satırına not artışı ve-veya kredi derecelendirme yazın ilgili yazılarım sağ taraftaki beklenti başlıklarında yer alacaktır.

Endeksin tıkanması konusuna gelince, benim de endişem bu olduğu için yeni öngörü vermekte zorlanıyorum zaten. Ama endeks bizi takmıyor gördüğünüz gibi. Organize şekilde borsayı yukarı taşıyan para, borsayı bizim endişelerimize rağmen yukarı götürmeye devam ediyor. Diğer yazdığım şartlar, özellikle faiz artışlarında olmaya devam ederse yabancı takası da artmaya devam eder. Bunu da yazdım birkaç kez. Bugün ekotürk tv. canlı yayınını youtube'den bulup, yayını 10:30'a doğru geri çekerseniz, bugünkü bağlantımda sorularınızla ilgili düşüncelerimi dinleyebilirsiniz.

Sonunda gözü karartıp, tekniklere göre yeni öngörüleri gördükçe yapmaya başlayayım diyorum, ama endeks bu kadar direnç zorlarken, sonra bir anda düzeltmeye yakalanma endişem yüzünden al/sat öngörüsü yapmaktan korkuyor, DD paylaşımlarımla yetiniyorum. Düzeltme olmadan yaşanan ısrarlı yükselişler maalesef böyle stres yaratıyor.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_