Soru - Cevap (KOZAL)

  •  A 
SA*** KU*** SA*** 31.08.2023 11:39
Konu / Hisse Kodu: KOZAL
Aydın bey merhaba;
Öncelikle ÇİMSA için teşekkürler; Emeğinize sağlık.
Aydın bey mümkünse Kozal hakkında düşüncelerinizi bizimle paylaşabilir misiniz ? Bilanço değerlendirmenizi yapmıştınız fakat aynı yerde belli bir fiyat arlığında endeksin bu yükselişinde bu kadar uzun süre tutulması nasıl yorumlanabilir sizce
Cevap 31.08.2023 12:15

Rica ederim. Kazancınız bol olsun.

Kozal sorunuz ise birbirinden farklı konular. Yani endeks düşüyor diye tüm hisseler düşmez. Çıkıyor diye de çıkmaz. Bilanço olarak şu an primli olduğunu söylemiştim. Muhtemelen bundan ötürü ve asıl çok büyük bir yatırım açıkladı. Bunun şimdilik finansmanı konusunda açıklama yok. O yüzden finansman maliyeti endişesi hisseyi baskılıyor. Ben bu seviyeleri teknik olarak sanki artık destek ve her an grup olarak aklakacaklarmış gibi görüyorum.

Varlık Fonu'nda olan bir grup. Bir anda satışını, ortaklık yaptığını duymak mümkün. Yatırımın finansmanı için ortaklığa gidiyoruz dese, o zaman yaşadığı bu baskı anında tersine döner. Ama bunu potansiyel tüm hisselerde benzer şekilde hep yaptılar. Doas, Deva, thyao, toaso, froto, cımsa, parsn, burce, kardemirler, diğer çimento ve demirçelikler, aztek, enerjiler hep baskıladılar. Dökülmesini istedikleri yatırımcı ne kadar çoksa, okadar uzun süren baskılar görüyoruz.

İşte bu nedenle teknikler ve bilanço ederleri çok önemli. Yoksa bir tarafta ciddi yükselişler varken ters pariteye yakalanınca, ciddi alternatif fırsatlar kaçıyor.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_