Soru - Cevap (Cevdet Akçay)

  •  A 
İL*** MA*** 24.08.2023 19:58
Konu / Hisse Kodu: Cevdet Akçay
Hocam yine telefonlarınız durmuyor sanırım :) bu arada hemen yine durumu özetleyen net bir yazı yazmışsınız elinize sağlık. Yalnız ben Cevdet akçayı bir kaç defa dinledim şöyle bir görüşü var “dolar ara madde fiyatlarını artırıp enflasyona neden oluyor onun için düşük kalmalıdır. İhracatçı da bir müddet sabredecek”
Eğer bu görüştüyse ekonomi yönetimi beklediğiniz döviz alım ihalelerini başlatmayıp doları düşük bırakmayı tercih edebilirler bu durumda endeks ve şirketler olumsuz etkilenebilir
Cevap 25.08.2023 01:43

Dövizin fazla düşmesine izin vermemeleri demek 27.00 yapmaları değil zaten. Ama çok fazla da düşmesine izin vermemeleri doğru olur. Bu seviyeyi piyasa belirler. 23.40 altı olmayabilir. Zaten kur avantajı konusunu izah ettim. Ülke olarak emek yoğun, ikame edilebilir ürüenlerden katma değerli yüksek teknoloji üretimine geçiş yaparak, yüksek kur istemekten kurtulmalıyız.

Ayrıca karlardaki düşüş baskı yaratsa da, yabancı konusundaki gelişmelerin durumu telafi edeceğini yazdığımı göz ardı etmeyin. İyi geceler.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_