Soru - Cevap (Dyoby)

  •  A 
İL*** MA*** 12.08.2023 22:02
Konu / Hisse Kodu: Dyoby
Aydın bey şimdilik takibinizde değil biliyorum
Bilanço açıklandı satışlar favök vs artmış ama ciddi zarar yazmış. Yaşar holding e isim hakkı işin yapılan bir ödemesi var sanırım. Bu zarar bir yatırımdan mı kaynaklanmış? Esas faaliyet karı nasıl oluşmuş? Son 1 ayda da bir yabancı ilgisi var hissede ciddi yükseliş de yapmadı. Acaba beklenti dahilinde olan bir zarar mıdır bu ?
Cevap 13.08.2023 14:47

Esas faaliyet karı ismi üzerinde faaliyetlerinden elde ettiği gelir. Zarar başka bir konu. İsim hakkı ödemesi bence. Sonuçta 2.7 Milyar TL civarı toplam borç olmuş. Öz kaynaklarından 2,5-3 kat fazla. 100 Kusur milyon TL olan finansman gideri 709 Milyon'a çıkmış. Ödemenin finansman maliyeti bu durumu yaratan. Yani işlerinde kar var ama finansman gideri nedeniyle bu tablo oluşmuş. Takipten düşürmemin nedeni de buydu zaten. Bu tarz kararları ne tahmin edebilirsiniz, ne de sonrasındaki gelişmeyi. Bir süre grup takibimde olmayacaktır. Gördüğüm uygun teknikleri paylaşırım o kadar.

Yormayın kafanızı her hisseye. Mevcut iyi birçok hisse varken onlara odaklanın. Borsada inatlaşma, ısrar doğru değil. Siz bakmayın benim netas ısrarıma. O çok farklı bir durum Ondaki pozisyonları belki fiyatlara gelince daha da yukarı çekebilirim. Saçma bir satış, sonrasında da saçma bir bilanço gelişimi var. Ama bunun dışında değişken olmak, hissenin bilançoları bozuluyorsa, vaz geçip farklı hisselere yönelmek lazım.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_