Soru - Cevap (Bilanço incelemeleri)

  •  A 
AH*** AT*** 25.07.2023 07:58
Konu / Hisse Kodu: Bilanço incelemeleri
Uzun vadeli hisseler listesindeki senetlerin hepsi için güncel q3 bilancoya gore yeni notlarınız olacak mı q2 de negatif görüntü vermiş pek çok kağıt şu an pek çok sebepten ilerliyor UV de takip edip bekleyecekmiyiz sizin değerli yorumlarınız ile rotayı çizmeye devam etmek istiyoruz .
Cevap 25.07.2023 08:15

Günaydın. Bilançolar geldikçe uzun vadeli listede bulunan hisselerin çoğu için bilanço değerlendirmelerimi paylaşacağım. Zaten gördüğünüz gibi sonraki bilançolarda eğer olumsuz bir bilanço varsa beklenti fiyatını aşağıya doğru revize edebiliyorum. Tabii aynı şekilde yukarı doğru revize ettiklerim de oluyor. Bilanço değerlendirmelerim benzer şekilde sürecek. Bilançosu ekstra iyi gelen ama uzun vadeli listede olmayan hisselerle ilgili de uyanırlar yaptığımı biliyorsunuz.

Bu vesile ile bir uyarı yapmak istiyorum iyi gelen bilanço demek, hissenin ille de yukarı gideceği demek anlamına gelmez. Hissenin fiyatı ve bilanço öncesindeki hareketi önemlidir. Eğer öncesinde fazlasıyla yükseldi ise, bilanço sonrasında fiyatı geri gelebilir. Yani neden bilanço iyi geldi fiyat düştü demeyin. O anki fiyata ve öncesindeki fiyat hareketlerine de dikkat edin.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_