Soru - Cevap (Golts)

  •  A 
RA*** TU*** 07.04.2023 14:09
Konu / Hisse Kodu: Golts
Siz, dile getirinceye kadar bu hisse hiç dikkatimi çekmemişti ve mevcut temettülerimle ayrıca daha evvel listenizde olan kords hissesinde yapmış olduğum kar ile uzun vadeli pozisyon açtım hocam, çok güzel bilanço tekrardan teşekkürler

Temettülerle başka bir hisse almak mantıklı mı tecrübenize istinaden soruyorum hocam
Cevap 07.04.2023 16:49

Rica ederim.

Temettü konusu size kalmış bir şey. Eğer başka hisse alırsanız maliyetinizi hatalı görüp(temettü de aslında maliyetten düşmelidir) temettü kadar kendinizi ekstra zararda düşünmemeniz gerekir. Temettü veren hissenin ederi için yüksek beklentiniz varsa, aynı hisseyi almak daha doğru olur. Ama beklentinize yaklaştı ise, beklentisi çok daha yüksek getiri barındıran başka hisseleri de alabilirsiniz.

Temettü yatırımcıları genelde, düzenli temettü veren, büyümesi istikrarlı şirketlerden elde ettikleri temettüleri de aynı hisseye yatırarak, ellerindeki hisse sayılarını devamlı arttırırlar. Hatta bu nedenle temettüyü izah ederken, genelde devamlı büyüyen, karını arttıran şirketlerde verilen temettü ile de aynı hisse alındığı için, bir süre sonra hisse temettü kadar yükseliş yapar diye izah etmiştim.

    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_