Soru - Cevap (Genel)

  •  A 
YU*** AR*** 21.03.2023 23:25
Konu / Hisse Kodu: Genel
Selamlar aydın abi.ben geçen hafta biraz zararda olsa bütün hisseleri verdim abi.kafama göre kesinlikle hisse almam.sizin öngörünüzle beraber birazda hislerim hangisine yöneliyorsa onu alırım.bi anda hislerim sat dedi birde siz tatil yapacam diyince hepsini sattım:)) takılıyorum biraz kızma abi sewdigimden.abi tekrar alım yapacam da korkuyorum durmuyor bu düşüş.ufak ufak toplamaya başlasakmı yoksa birazdaha bekleyelimmi yada seçimimi beklesek bilemedim.siz olsanız napardınız aydın abi:)
Cevap 22.03.2023 01:18

Bir-iki ay öncesine kadar seçimlere yakın nakite dönmeyi doğru buluyordum. Daha sonra Varlık Fonunun alıma geçeceği, şirketlerin geri alımlarını arttıracağı haberleri ve seçimin yapılacağı kesinleşince acaba alımlarla yeni TL zirveleri seçim öncesi de görebilir miyiz diye düşüncelerimde değişiklikler oldu. Ama bakın ki, ilk görüşüm daha doğru imiş. Tabii ABD'deki banka batırşlarının etkisi de olumsuz oldu. 

Az önceki soruya verdiğim cevap ve beklenti yazımın içeriklerindeki endişeler bana göre ciddi olduğu için ful hisseye bir anda girmek yanlış olabilir. Düşüş devam ederse, kademeli şekilde alım yapmak daha tedbirli olur. Ama her şekilde seçim sonrasını beklemek gerekeceğini göze almak gerekir diye bilmeniz lazım.

O kadar çok denklem ve belirsizlik var ki, tek cevap mümkün değil. Gelişmelere göre farklı süreçler ve etkileri görülecektir. 


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_