Soru - Cevap (usak)

  •  A 
KA*** ÇA*** 15.03.2023 14:25
Konu / Hisse Kodu: usak
desteklerden alım yaptık.ama hala düşüyor.sizce nereye kadar düşer?alım yapıp ortalamayı düşürsek iyimi olur.?bilemedik.neresi destek olur.
Cevap 15.03.2023 15:25

Şu an BIST %2.46 eksi. Ama bu durum sadece bizde sanmayın! Almanya Dax %2.90 eksi, ABD Dow %1.75 eksi. Credit Suisse sırası kayıplar %21.7'ye ulaşınca geçici işleme kapatıldı.

İşte tüm bu tabloların dalgaları bizi de vuruyor. O yüzden konu usak ya da herhangi bir hisse nereye düşer konusu değil. Genelde hemen hepsi düştüğü için, ilgili hissedeki yatırımcının durumu önemli. Eğer bir sebepten nakite sıkışan, kredi sorunu olan varsa, alıcının az olduğu bu tarz panik ortamlarında satışa geçmesi halinde her türlü seviye görülebilir. Böyle zamanlarda farklı ve bilanço ederi olarak da çok ciddi iskontolu gördüğünüz ama benzer şekilde düşmüş başka hisseleri almak, riski dağıtmak açısından daha doğru olur.

Usak ile ilgili teknikleri paylaşayım son durumu görümüş olursunuz. Ama yukarıdaki uyarımı göz ardı etmeyin derim.

Kısacası ortalama ille de eldeki hisseyi alarak yapılmaz. Aynı şekilde düşmüş ve çok ciddi iskonto içeren başka hisseleri de alarak ortalama yapmış olursunuz. Sonuçta kazanç hangisinden olursa olsun, yeterki olsun önemli.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_