Soru - Cevap (gsdho)

  •  A 
SE*** KI*** 14.03.2023 11:28
Konu / Hisse Kodu: gsdho
Uzun süre takibinizde geçmişte beğendiğiniz hisse olduğu için soruyorum. Ben bölünme fiyatı ile 1.67 fiyatlardan beri taşıyorum. Bilanço iyi gibi duruyor. Uzun vade listenizde bu bilanço ile olmayı hak etmiyor mu ? Benim yanlış gördüğüm bir şey varsa şirket bilançosu ile sizden duymak isterim eksikliklerini teşekkür ederim...
Cevap 14.03.2023 14:15

Bir ara uzun vadeye girmiş miydi şimdi tam hatırlamıyorum. Ama gayet iyi bilanço getiren bir holding. Mevcut bilançosunun ederi 7.00TL+ ların da üzerinde. Muhtemelen holdinglerde sahol, aghol gibi diğer büyüklere yer evrdiğim için gözümden kaçıyordur. Nasılsa holding var diye.

Gayet iyi yapmışsınız taşımakla. Bilanço değerlendirmesi yapayım en azından fikir versin. Zaten liste içinde ille de olmasına bakmayın, bilanço değerlendirmelerimdeki beklentilerimle koordineli takip edin. O kısmı şu an ikili tabloda takip ediyoruz.

Şirketlerin sahipleri, yabancının elinde çok ya da az olması, halka açıklık oranı fiyat üzerinde etkili olabiliyor. Bir de patronlar hisse ile çok oynuyorlarsa yatırımcı bu tip hisseleri sevmiyor.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_