Soru - Cevap (Yeni rekorlar)

  •  A 
YU*** AR*** 22.02.2023 02:24
Konu / Hisse Kodu: Yeni rekorlar
hocam sorunun sonuna harf sınırlamasına takıldıgım için tamamlayamadım kısa yazdım galiba bir günah keçisi lazımdı içinizi dökmeniz için oda bana nasip oldu canınız sagolsun.hocam her vefat eden yaralanan bizim kardeşlerimiz ve büyüyümüz herkez elinden gelen her şeyi yaptı maddi manevi yapıyorda rabbim bir daha yaşatmaz insallah. TL rekorları beklediginiz ve sezsizliginizin sebebi yaşanan büyük afet ve yaklaşan seçim tedirginligindenmi yoksa üzüntünüzmü sadece bunu ögrenmek istemiştim.ögrendm
Cevap 22.02.2023 11:07

Döndüm baktım size yazdığım cevabıma, amacım sizi günah keçisi yapmak değil, tam tersi kendimi, duygularımı, olan biteni, beklentilerin nasıl ve nelereden etkilenebildiğini yazmaktı. Yaşanan depremin büyüklüğünün yarattığı kayıpların sonrası için hemen yok sayılamaması gerektiği idi. Lütfen beni anlayın artık, ben tüm duygularımı sizlere benim en yakınımdaki insanlar gibi aktarıyorum. Ama bunu yaparken de çok detaylı yazdığım için, bunları zaten kaç kez yazdığım halde neden görülmüyor diye sitemim biraz abartılı oluyor olabilir.

Bakın mesela şimdi hemen Mart ayında bölgede inşaatlara başlanıyor deniyor. Peki depremlerin sonrasında bir yılı bulabilecek artçı riskleri yapılacak yeni inşaatlar için de bir riks yaratmayacak mı? Zemin etüdleri, yapılacak yeni şehir yaşam planları hemen pat diye bitecek yapılacak basitlikte mi? Bunun için etraflıca ve çok kapsamlı çalışma yapılsa, bu arada depremin artçılarının da yavaş yavaş kaybolması beklense daha doğru olmayacak mı? Bunu uzmanlar dediği için söylüyorum. Maalesef her şeyde ben dedim ol, bitti şeklinde devam ediyor olmamız bende sizin algıladığınız karamsarlık hissine neden oluyor olabilir.

Tabi ki, sizlerin deprem kayıplarında en az benim kadar üzüldüğünüzden hiç şüphem yok. İyi dilekleriniz ve dualarınız için ben de amin diyorum.

Lütfen ve sakın beni yanlış anlamayın, kimseye saygısızlık etmek, kaba konuşmak istemem. Bunları yapmamaya ne kadar özen gösterdiğimi biliyorsunuz. Ama cevaplarım yazılarım gibi detaylı ve uzun olunca bu algıyı yarattım sanırım. Haddimi aşan bir cevap şekli olduysa sizden özür dilerim. 

Yazılarımı yazarken bile ülkemizin geldiği durumda aldığım riskleri kendinizi benim yerime koyarak empati yapıp, beni anlamaya çalışın. Ama yine de yanlış ifadem olduysa tekrar özür dilerim. Bu sitede vurun abalıya denecek biri olursa, bu adres belli zaten! O her zaman benim :))

Barıştık değil mi? Af edildim mi? Hem bakın sorunuzda merak ettiğinizi bugün beklenti yazımda paylaştım. Sanırım sorunuza da cevap vermiş oldum değil mi?


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_