Soru - Cevap (GENEL)

  •  A 
SE*** ER*** 08.02.2023 10:37
Konu / Hisse Kodu: GENEL
Merhaba üstad; öncelikle tüm Türkiye'mizin başı sağolsun. enkaz altında kalan canlarımız inşallah en kısa sürede sağ çıkartılırlar. Engin tecrübelerinize dayanarak bir sualim olacak endeks zaten bir düzeltme eğilimine girmişti tam dönüyor derken malum deprem oldu, sürekli devre kesen bir piyasa, sürekli düşen fiyatlar bu iş düzeltme mi? deprem etkisi mi? 99 depreminde borsa yatırımcısı değildim bu tür büyük afetlerden sonra toparlanma kolay olmayacak gibi geliyor sizin görüşünüzü merak ediyorum.
Cevap 08.02.2023 13:01

Böyle durumlarda yaşananlar panik olur, düzeltme değil. Şu anda da panik satışlarını ve maalesef bazı fırsatçıların insanlıklarını unutup borsayı baskılayarak kazanç peşinde olmalarına bağlıyorum. 

Gelişmelerle ilgili beklenti yazıma sabah seans öncesi başladım ama az önce tamamlayıp yayınlayabildim. Görüşlerimi orada görebilirsiniz. 

Ülke, borsa ve borsa şirketleri olarak, depremden direk etkilenip faaliyet yapamaz olanlar varsa onlar hariç, ama bu durumda bir şirket olduğu açıklamasını da görmedim. Çok daha güçlü şekilde yine ayağa kalkacağız. 1999 depremi sonrasında da öyle oldu. Zaten pazartesi bu yöndeki olası yansımaların nasıl olacağını yazımda paylaşmıştım.

Belki ekonomik büyümemiz can, mal ve üretim kayıplarının telafisi için %1-2 daha düşebilir. GSYH'lamızın %2-%3'ü civarında bir deprem kaybımız söz konusu olabilir. Ama bunların hepsi telafi olacaktır. Şirketlerin ederleri değişmez. Neyse değerleri yine o seviyelere gidecektir. Benim borsa ve hisseler olarak endişem hiç yok. Varsa da sadece geçici. Ama üzüntüm yaşanan can kayıpları. Maalesef o konuda çaresiz kalmak beni çok üzüyor.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_