Soru - Cevap (Bist)

  •  A 
MU*** AK*** 25.01.2023 17:13
Konu / Hisse Kodu: Bist
Hocam böyle bir asansör sistemde piyasa gördünüz mü daha önce bu hareketlerin amacı nedir sizce? Yine borsaya gelen bir çok insanı küstürdüler, yine insanların bilinçaltına “borsa kumardır” cümlesini yerleştirdiler! Böyle güzel bir yatırım alanı bu şekilde olmamalı ne yazık ki…
Cevap 25.01.2023 17:55

Çok gördüm.

Şu an robotların da olması ekstra zirve ve dipleri yaşatıyor. İşlemlerin bu kadar hızlı olmasına neden oluyor.

Ancaaak, borsa öyle aldık bu sefer çıkmadan düştü diye öyle hemen küsülecek bir yatırım alanı değil. Hemen kumardır demek de doğru değil. 20 TL lik hisseyi 280 TL yaparlar üç ayda. Sonra da 80.00 TL tamam bunun için her şey söylenir. Ama düştü diye hemen bu sözlere gerek yok:) 

Bunlar borsanın gerçekleri. Doğru tahmin edip, doğru zamanlamalarla alıp-satılınca bu hareketler tam tersi çok mutlu eder. Ama beklenenden fazla düşünce maliyetli yakalanmak üzüyor insanı. İşte bu yüzden bilanço ederi olan hisselere odaklanmak lazım diye. Çünkü her şeyi bire bir tahmin edemezsiniz. Hep zirveden satıp, dipten alamazsınız arada böyle ters yakalanmak da olacak. Zaten bu riskler nedeniyle bazı öngörülerde düşüş halinde alt desteklerden kademeli alıma uygun yazıyoruz. Yani fiyat ederi uygun ama teknik düşüş riski de var demek. Kısacası bu yaşadıklarımızda size katılmıyorum. Sadece ters yakalandık denebilir. Borsa üç gün, bir hafta, 15 gün değil, orta-uzun vadede ne kazandırdı kaybettirdi ona bakmalı. 

Yoksa hep çıkan bir borsa beklemek de, istemek de gerçekçi olmaz. Bir şey satınca yerine düşük fiyattan alacak bir şey bulamazsınız. Düzelir merak etmeyin:) 

Ama bugünkü 5258 altına inmesini ben de beklemiyordum. Bunlar sorun değil. Asıl 4601 altına inmesin! İşte o zaman çok can yakar ve toparlanmak için çok zaman geçer. Şu anki kayıpların toparlanması hisselerin bir tavanına bakar çoğunda.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_