Soru - Cevap (Sahol)

  •  A 
BU*** TA*** 10.01.2023 17:15
Konu / Hisse Kodu: Sahol
Hocam sahol icin tekrar ongorunuz olacak mi? Dususe pay alimlarima ragmen ayak uydurdu, bu bir firsat olabilir mi? Tesekkurler
Cevap 10.01.2023 17:37

Birçok hisse için yeni öngörülerim olacak. Lakin önce 5258, sonra da 5000 altında endeks riskleri için bekliyorum. Endeksin sağlıklı bir düzeltme yapması için %10, %15 düşmesi gayet normal dediğimi biliyorsunuz. Bunun karşılığı 4850-4700 civarı endekse denk gelir ki, düzeltme en fazla %15 ile sınırlı olur diye bir kural yok. 

Endeksin bu oranda düşmesi esnasında hisselerde %30, %40 düşüşler görülebilir dediğimi de biliyorsunuz. İşte tüm bu dediklerim nedeniyle bir süredir izlemede kalıp, sonraki öngörülerimi çok daha uygun yerlerde yapmak için bekliyorum. 

Sahol'de şirket geri alımı var ama, aynı zamanda aile içinden 2.6 Milyon adet olarak açıklanan satış da var. Bu ortamda hisselerin durması değil, düzeltmeye uyması daha sağlıklı bir davranıştır. Önemli olan sonrasında, yani düzeltme sonrasında yollarına devam etmeleridir. Böyle olmasını bekliyorum.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_