Soru - Cevap (UZUN VADELİ YATIRIM HİSSELERİ)

  •  A 
SE*** ER*** DO*** 06.12.2022 02:04
Konu / Hisse Kodu: UZUN VADELİ YATIRIM HİSSELERİ
Slmlar
Hocam,tüm güncel hisseleri içerir bir liste yayınlarmısnız.mesela AGHOL son listede goremiyoruz,eski yazılara gitmemiz gerekiyor.bir karışıklık yaşanıyor,
Cevap 06.12.2022 02:21

Arkadaşlar bir karışıklık yok.

Tüm hisseleri yayınlamak gibi bir durumu da düşünmüyorum. Bu çok ciddi bir inceleme zamanı maalesef. Ayrıca, bilançosuna göre mevcut fiyatından çok daha yüksek fiyat beklentileri olmayan, hatta primli işlem gören çok sayıda hisseyi bu tablolara eklemenin anlamı da yok. O zaman bu paylaşımların bir anlamı da kalmaz. Devamlı yazıyorum. Ben bilançolarında dikkatimi çekenleri sizlerle paylaşıyorum. Ama benzer şekilde aslında yüksek beklentisi olabilecek ama ben görmediğim için paylaşmadıklarım da olabilir. 

UVYH listesini uzun zamandır hisse isimleri ve beklentilerim olarak değerlendiriyordum. Ama daha altı aylık bilançoları sonrasında, bilanço değerlendirmeleri şeklinde yapmayı daha uygun gördüğüm için bu paylaşımlarımı da ekledim. Kısacası bilanço değerlendirmelerim kısmında Aghol'ü ve beklentimi bulabilirsiniz. Ama geçmiş paylaşımlarda ise olmayabilir. Bu tamamen yayınlamış oldukları bilançoları ile ilgili. 

Tekrar ediyorum. UVYH ve Bilanço Değerlendirmelerinde hisselerin değerlendirme yapıldığı tarih ve o anki fiyatını zaten görüyorsunuz. Geriye gidip de bir şey aramanıza gerek yok. Son ne zaman girdi ise o tarihi görebilirsiniz. Ayrıca hisseler beklentileri bitince listelerden çıkabilir. Ama sonraki aylardaki ya da bilançolarındaki gelişmelere göre yeniden daha düşük ya da daha yüksek fiyatlarla da bu listelere girebilir.

Şöyle düşünün, nasıl ki, teknik paylaşımlarımda sadece teknik olarak uygun gördüklerimi paylaşıp, diğer çok sayıda hissenin tekniğini paylaşmıyorsam, bu listelerde olan hisseleri de aynı şekilde görmek lazım.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_