Soru - Cevap (Sitem)

  •  A 
ŞE*** AT*** 01.12.2022 12:40
Konu / Hisse Kodu: Sitem
Bir kac gundur size sitem mesaji gondermeyi dusunuyordum, genel olarak cok temkinlisiniz, yukselislerin az bir kismina katilabiliyoruz, bir cok hisse yuzde 40-50 ler giderken sizin onerileriniz 5-8 arasinda hep vs vs diye ama beklenti yazinizi okuyunca hak verdim size.
Iyi calismalar.
Cevap 01.12.2022 13:09

Şimdi bu dediğiniz de tam öyle değil. Son bir ayda kapanan hisse sayıma bakın. Onlar kapanırken açılanlar, sonra da onlar kapanıyor. Bunları üstüne üstüne hesaplamanız lazım. Ayrıca sadece %5-%8 de değil. Thyao gibi hisseyi filtre yapın mesela. Sadece tek hissede 10'ncu ayın başından itibaren sırası ile açılan ve kapanan öngörülerin getirileri %10.90, %18.81,%6.01, %7.11

Bunu ondan al çık, açılana gir çık şeklinde hesaplayın bir de bakalım son bir ayda neler olmuş. Son ay 51 öngörü kapanmış. Hepsi de gerçekleşme ile. Bunlar hepsi aynı gün verilip bugün kapanmadı sonuçta. Sıralı paritelere bakın. %40-%50 yi toplamda yazıyorsunuz ama beni aynı sürede düşünmüyorsunuz.

Hakikaten üstüne bir de sitem yazacaktım dediniz ya! Diyecek söz bulamadım. Gece kaçta paylaşımlarım gelmiş  bunlara bir bakar mısınız. Ayrıca, temkinli derken sonuçta düşecek ortamı da çok kez başında söylüyorum, dönecek hisseleri de. Bunun ötesinde destek-direnç paylaşımlarım zaten devamlı sizin dediğiniz bir çok hisseyi içeriyor. Ama kusura bakmayın, kim biliyor bu ortamda hisselerin nereye kadar yükseleceğini Patronun birisi bile 189 görmüş hissesi 130 lara düşmüşken çıkıp, 60 sonrası neden yükseldiğine biz de anlam veremedik diyor.  Onların kendi hisselerinde anlam veremedikleri yükselişleri benim sizler için bulmam çok fazla beklenti olur. 

Dediğim gibi, şu an hep yükseliyor. Ama sert düşüş olsaydı o zaman da mesajlar düşecek ortamda neden öngörü yaptınız şeklinde oluyor unutmayın:) Sizin sorumluluğunuz sadece kendi portföyleriniz. Benimse tüm sitenin üyelerini düşünmem gerekiyor. Bum şekilde sert ve ısrarla çıkan borsa, sizce aynı şekilde %20 -%30 geri galse ne olur yatırımcılar dersiniz.

Ayrıca şu an teknik olarak günlük en yüksek getiri maksimum %10 ile sınırlı. Yani dediğiniz %40-%50 getiriler belli bir vade içerir. O zaman UVYH listemdeki gerçekleşmelere, bilanço değerlendirmelerimi yapıp beklentilerimi yazdıktan sonra yaşanan gerçekleşmelere de bir bakın bakalım sizin dediğiniz %50'ler aslında çok da küçük kalmayacaklar mı?

Ama en azından yazımı okuyunca bana hak verip sitemden vaz geçmişsiniz. Ne kadar basit bir iş yapıyorum anlaşılan size göre. Hem ki siz 2015 yılından gelen eski de bir üyem sayılırsınız. Sizin değerlendirmeniz buysa, ben şu an yaptığım işten soğudum inanın.

Benzer beklentilere cevap veremiyorsam kusuruma bakmayın lütfen. Ancak bu kadarını yapabiliyorum.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_