Rica ederim. Kzancınız bol olsun.
Ama ille de aynı hisseyi daha fazla alıp da ondan ettiğim zararı geri kazanacağım görüşü yanlış bir mantıktır. Amaç portföy toplamı olmalı. O zararı zaten çıkarttıysanız, belirsizlik taşıyan bir hissede şansı zorlamak doğru olmayabilir. Giderse de gitsin, elinde olan ve alan kazansın. Ben şahsen bir daha geri bakmam, başka bilançolu gelecek öngörülere odaklanırdım.
Sakın hisselere takılı kalmayın. Bu çok yanlış bir yatırımcı davranışıdır. Eğer yanlış bir hissede yakalandı iseniz, çok zaman ve alternatif kayıplarınız olur.
Ayrıca, her dediğimiz de doğru çıkmaz. Belki de yanlışlarımızdan birine de denk gelmiş olabiliriz. O yüzden yeni ufuklara bakmak lazım. Bakalım orada başka neler olacak ya da var.
Saygılarımla
Aydın Eroğlu
Stratejist
Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_