Soru - Cevap (BISTİN DÜŞECEĞİNİ BILMEK)

  •  A 
HA*** İB*** KA*** 11.11.2022 17:37
Konu / Hisse Kodu: BISTİN DÜŞECEĞİNİ BILMEK
Abi merhaba kolay gelsin endeksın dusecegini bılıyoduk bı duzeltme yapcagını ön görüyodunuz neden hisse paylaşımı yaptınız merak ettiğim için sordum tesekkürler
Cevap 11.11.2022 17:49

Arkadaşlar,

Bu denli stresli bir iş ve piyasada neyin garantisi var. Ayrıca sadece yazdığım bir kesiti görmeyin düşüşe rağmen ayrışmalar da olabilir diyordum. Öngörü verdiklerim bu ayrışmayı yapanlar olabilir diye öngörü veriyorum. Borsa her zaman tümden düşmez, tümden de yükselmez. Hatta seans bitmeden de ne olacağı belli olmaz. Mecburen böyle davranmak zorunda kalıyorsunuz. Artık ötesi biraz da kısmet oluyor.

Çünkü mal almak istenen hisselerde böyle zamanları toplu mal almak için de kullanabilirler. Eksi iken bir anda artı olduğunu da görebilirsiniz. Eğer uygun dediğiniz yerden almazsanız, sonra giderse bu sever de tüh dememek için bu öngörüler veriliyor. 

12 senedir bu tarzla işlem yapıyorum sonuç ise ana sayfadaki gerçekleşme pastasında. Tüm posizyonları tam dirençten vermek, düşerken de tam döneceği destekten almak böyle kararlarla oluyor. Çok zaman da herkesin borsa düşer dediği yerde benim alım öngörülerimin geldiğini görürsünüz. Bu inandığınızı yapmak diyebiliriz. Sonuçta oldu da böyle bir kar satışı geldi. Sonuçta ederinin yüksek olduğuna inanıyorsanız biraz beklersiniz o kadar.

Çünkü hisseler nereden döner, nereden tepki verir bunu kesin bilmek kahinlik olur. Yani becerim yüksek olsa da, öyle bir vasfım yok:) 

Umarım izah edebilmişimdir.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_