Soru - Cevap (Parite)

  •  A 
İB*** ÖZ*** 30.06.2022 09:49
Konu / Hisse Kodu: Parite
Hocam günaydın, parite yapmak derken, tavsiye ettiğiniz bir hisseyi diğer çok düşen bir hisseyle değiştirmek anlamında mı kullanıyorsunuz? teşekkür ederim.
Cevap 30.06.2022 10:17

Günaydın.

Aynen öyle. 5-10 hisse var açık öngörülerde diyelim. Elimizde olanlar piyasa ve diğerleri düşerken yükselip hedefleri görmüşler. Onlar artık daha gitmez demek değil ama, diğerleri düştüğü için yükseleni verip düşeni almak ilk tepkide düşenlerin yükselişi halinde daha az riski getiri sağlayabilir. Ki, bu esnada öncesinde yükselenler piyasaya tepki geldiğinde geri de gelebilirler.

Ama bu dediklerim kural değildir. Yükselen mesela orta-uzun vadede çok daha yüksek beklentilere sahipse, alanlar benim yukarıda dediklerime göre davranmak zorunda değiller. Alıma devam da edebilirler. Ben sadece düşen ortamda hazır para kazanmışken, bunu sonra geri verme riskini düşürmek için. Misal acsel, alka, kartn, daha bir çok kapanmış hisselerimize bakın. Şu an ciddi düşmüş durumdalar. Yani en iyi hisseler bile geri gelebiliyor gelişmelere göre.



    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_