Çok yüksek sayıda hisseye pay etmek, ani bir kararla satmaya kalkmak gerektiği zaman fırsatları kaçırma riski yaratır. Ama risk de dağıtılmış olur. Zor ama oldukça tedbirli bir davranış tarzı. Başarabiliyorsanız gayet güzel. Site istatistiğine göre öngörü gerçekleşme yüzdesi çok yüksek olduğu için, geçmiş başarıyı aynı şekilde koruyabilirsem size yansıması da aynı şekilde olacağı için kazançlı çıkarsınız.
Görüşlerinizi ilettiğiniz için çok teşekkür ederim. Buna neden olan konu yeni bir üyemizin bir kaç üst soru üstte yer alan sitemi-şikayeti sanırım! Ancak, orada da izah ettim. Bence o konuda yanlış anlama var. Sitenin özellikleri tam anlaşılamamış sanırım. Dendiği gibi, öngörü beklentisi kapatılmayıp, devamlı devamlı aşağıya düşürülüyor olsa, insan ister istemez neden o zaman aldık diye sitem eder. Ki, ben bu şikayetin bundan kaynaklandığı görüşündeyim. Ama siteyi doğru anladığımız takdirde, bunun dendiği gibi olmadığı görülecektir.
Ayrıca, sitenn 12 yıllık geçmişi var. İstatistikleri çok yüksek. Ancak, bunlar gelecek için garanti olamaz. Sadece referans olabilir. Gelecekteki tüm öngörülerimde yanlış da çıkabilirim. Ya da %99 gerçekleşse, %1 gerçekleşmese, o gerçekleşmeyen size denk gelebilir. Ama maalesef borsa böyle bir alan. Gelir garantisi olmaz. Çok sayıda etkenden etkilenir. Bunların bir kısmı bizlerin elinde olmayan gelişmelerdir. Piyasaları bozabilecek bazı gelişmeler aniden de olabilir. Rus uçağının düşürülmesi, 36 yıl sonra yaşanan hain bir darbe girişimi gibi gelişmeler tahmin edilemez. Denk gelenler ise o sıra ciddi zararlar edebilirler. Ama nihayetinde hiç birimiz sihirbazlık yapmıyor, kehanetde bulunmuyoruz. Yaşananlara, bilançolara, tekniklere bakarak kişisel görüş ve öngörülerimizi paylaşıyoruz. Keşke hepsi ve hemen gerçekleşse. Ama bu mümkün olmuyor maalesef.
Umarım her zaman kazanır daha çok memnun kalırsınız. Tam anlaşılamamaktan ötürü olumsuz söz duymak beni çok üzüyor gerçekten. Çünkü ben gecesi gündüzü karışmış, işini çok ciddi ve profesyonelce yapmaya çalışan biriyim. Ama borsanın da bir gerçeği var. Beklenen kazanç için zaman zaman sabır göstermek zorunda kalırız. Her karlı bilanço fiyatı yülseltmez. Her zarar da fiyatı düşürmez. Bazen bizler de bu nedenle yanılırız. Umarım bu yanılgılarım çok az olur.
Görüşlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.
İyi geceler.
Saygılarımla
Aydın Eroğlu
Stratejist
Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_