Soru - Cevap (ttkom)

  •  A 
UM*** Pİ*** 30.03.2022 10:50
Konu / Hisse Kodu: ttkom
Aydın Hocam merhaba 10 mart tarihli TTKOM öngörünüzde 10.24 üzeri çanak kırılır ifadesi mevcut. Hisse 10 Mart tarihinde 10.24 ü güniçi aşmasına rağmen kapanışta düşmüştü. Ardından da bir miktar düşüşe geçti. Öngörünüz açık olduğu için beklentinizin devam ettiğini düşünüyorum. Sorum şu olacak: 10.24 üzeri çanak kırılması halen geçerli midir? Yoksa 10 mart sonrası hareket sebebiyle çanak kırılması durumu artık geçersiz mi oluyor? Teşekkürler.
Cevap 30.03.2022 11:01

Evet teknikler fiyat hareketlerine göre değişiklik gösterirler. O çanak bitti şimdi. Ama yine aynı seviye kırılırsa bu sefer TOBO(ter omuz baş omuz) denen yükseliş formasyonu kırılır diyebiliriz. 

Ttkom aslında yüksek ederli bir hisse. Tam kalkarken ikincil halka arz açıklamaları hissenin düşmesine neden oldu. Ama beklentilerimi koruyorum. Bu ederle ilgili değil, olası ek satış riski ile ilgili teknik-spekülatif bir durum diye düşünüyorum.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_