Lütfen her soruda tek konu olsun. Sonra bir birine giriyor.
Faizler yükseldikçe eski bonoları taşıyanların zararına olur. Dediğiniz gibi değer kaybı yaşarlar. Bu dediğinizi, yıllardır, kurlar artarsa sendikasyon kredi maliyetleri artar. Tahvil faizleri düşerse bankalar eski taşıdıkları tahvil-bonolardan ekstra kar, tahvil-bono faizleri artarsa eski taşıdıklarından zarar yazarlar diye bir çok kez yazmıştım diye hatırlıyorum.
Şu an artan hammadde ve hizmet fiyat artışına bakıp da hep böyle süreceğini düşünmek doğru olmaz. Ama şimdiki süreçte öne çıkacak sektör ve hisseleri, enerjiler, kozalar gibi madenler, holdingler, petrokimyalar, vs.vs diye zaten hep yazıyorum. Tekrarlama olur sorunuzun cevabı yani.
Özlem Hanım ile program değil, rutin ekotürk tv. bağlantılarımdan birisdir muhtemelen dediğiniz. Ama hangisinden bahsettiğinizi anlamadım.
Dediğim gibi, lütfen tek soruda tek konu olsun.
Saygılarımla
Aydın Eroğlu
Stratejist
Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_