Soru - Cevap (GENEL)

  •  A 
SA*** KU*** SA*** 16.12.2021 13:23
Konu / Hisse Kodu: GENEL
Aydın bey merhaba;
Bloomberg haberine göre kamu bankalarında sermaye artırımına karar verildi haberi var.
Bu ne anlama geliyor Askeri ücreti şimdiye kadar çalışma bakanları açıklardı bugün ise cumhurbaşkanı açıklayacak deniyor
bunları seçim yatırımı diye yorumlayabilir miyiz düşüncelerinizi paylaşabilir misiniz?
Cevap 16.12.2021 13:50

Kamu bankalarının sermaye artışı normaldir. Çünkü kar amacı dışında hükümetin talimatı ile verilen sektörel krediler, kgf ödemeleri nedeniyle kaynakları azaldığı için hazine tarafından kaynak transferi yapılıyor. Rutin bir iş.

Seçimler yaklaşırken her alanda memnuniyet yaratması beklenen benzer açıklamaları duymamız da gayet normal. Yani size katılıyorum. Ama diğer taraftan da, asgari ücret zamlarının yüksek olması zaten şart. Yoksa bu zamlara can dayanmaz. Oy potansiyelleri çok daha hızlı erir. 

Ülkede zaten her olumlu gelişmenin açıklaması sayın Cumhurbaşkanı tarafından yapılıyor. Uzun zamandır bu böyle biliyorsunuz.

    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_