Soru - Cevap (Bist)

  •  A 
NU*** ÇA*** 13.04.2021 11:12
Konu / Hisse Kodu: Bist
Kolay gelsin hocam bugün ya borsayı bırakacam ya da bisti bırakıp Dow Jones a geçecem bu kadar eziyet edilmezki yatırımcıya.
Cevap 13.04.2021 12:11

Maalesef piyasaları ters yüz edebilecek kararları almak konusunda üstümüze yok. Dış politikada geldiğimiz yer ortada. Müttefiklerimizle bile savaşa mı gireceğiz kuşkuları taşıyoruz. Karşı blokta yer alan ülkelerle ilişkilerimiz ise her an krizlere açık.

Suriye, Irak, Doğu Akdeniz, Ege, üretim, gıda politikaları, cari denge, rezerv sorunları, dövize endeksli ve devlet ödeme garantili yatırımlar, faiz politikası, enflasyon belası, AİHM kararlarını tanımama, ve tüm bunları çözmek için istikrarlı ve huzurlu bir iç politika gerekirken, orada da her türlü risk ve belirsizlikler yüksek. Toplum her daim üst seviyede gerilim içinde tutuluyor. Her alanda hep kavga, hep polemik. 

Ama yine de borsadan yüksek iken çıkılır. Bu şekilde ciddi kayıplar yaşandığı zaman yapılan panik çıkışlar-satışlar hep zararların kalıcı olmasına neden olur.

Maalesef dirençlerde, 1.580 seviyelerinde satış riski uyarılarını yaparken piyasayı suni tuttukları için, beklediğimiz, uyardığımız düşüşler yaşanmadı. Bu durum yatırımcı olarak sizlerin söylenen riskleri ciddiye almamanıza neden oldu. Sonra yaşananlar ise, maalesef şu an bizlere böyle bir piyasa yaşatıyor. Karar sizlerin tabii. Ama ben bir süre borsayı unutup, başka işlerle meşgul olmanın doğru olduğuna inanıyorum. Ama artık ya zamanında, ya erken olacak seçimlere kadar benzer riskler, baskılar ve belirsizlikler sürmeye devam edecektir. Bu duruma alışmak zorundayız.

Demokrasi, adil yargı, güçler ayrılığı, herkese eşit bir hukuk sistemi, siyasal baskılardan arındırılmış bir eğitim sistemi, gerçekten yapılacak ekonomi, hukuk, maliye, üretim, istihdam vs. reformları ve bunları yapacak liyakat sahibi kadrolar ne kadar önemli umarım herkes bunları artık görüyordur. Yoksa hala kısır bakış açısı ile takım tutar gibi siyasi parti ve siyasetçi tutmaya devam edersek, bu sorunları ufak tefek değişikliklerle yaşamaya devam ederiz. Bir an önce toplumsal huzur ve uzlaşıyı sağlamalıyız. 


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_