Ne demek tabiki helal olsun. Bir hakkım olduğu görüşünde de değilim zaten.
Malesef gerçekleri bazen perdeleyebiliyorlar. Profesyoneller, uzmanlar bunu görebilse de, önemli olan genelin görmesi. Çünkü iktidarları genel seçmen kitlelerinin oyları belirliyor, tepkileri ise otokontrol sağlıyor.
Ama haber kanallarında her şey toz pembe anlatıldığı için, borsada fiyatlar manipüle edildiği için dışarıdan bakan işin detaylarıyla ilgili olmayan insanlar gösterilmek istenenlere inanmayı tercih ederler. Ta ki, piyasalar bozulur, kurlar fırlar, faizler ödenemeyecek kadar yükselir, borsalarda sert düşüşler yaşanıncaya kadar. Bunlar olunca o zaman dank edebiliyor.
Gördüğüm her konuda uyarmaya çalıştım. Ama uyarılarım başladığında düşüşler yaşanmadığı için ciddiye alınmamış olabilir. Şimdi ne demek istediğim fazlası ile anlaşılıyor.
Bakın mesela yeni bir TCMB başkanı göreve atandı, ama açıklamalar yapan kişi Cumhurbaşkanı başdanışmanı Yiğit Bulut.
Saygılarımla
Aydın Eroğlu
Stratejist
Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_