Yok artık ya... Hakikaten kısmete de bakın. Ama hepsini aynı teknik öngörülerle yapıyorum. Neredeyse tüm çanakların tamamı gerçekleşti. Odaş'ta da çanağı görünce paylaştım. Ama Odas çok zararlı bir şirket. İştiraki olan bir santralin halka arz başvurusu var SPK'da. Onun izni çıkarsa diye bu grafikler oluşmuş olabilir. Ama grafiğin gereği zarar kes görülürse de çıkmak gerekir. Yoksa teknik bozulur, halka arz kabul edilmezse, bu sefer de çok ciddi kayıplar yaratabilir. Karlı şirketlerde korkum olmaz ama zararı yüksek şirkette tekniği uygulamak gerekir. Zarar kes görülünce kapattım. Hatta sonra 4.03 de gördü sanırım.
Bakın borsada her zaman karla satacağım diye alım yapılmaz. Her alışı gerektiğinde zarara vermeyi göze alarak işlem yapmanız gerekir. Beklerim sonra yükselir satarım mantığı bazen çıkmaz. Gerçekleşse de arada yıllar kaybedebilirsiniz. Bir sürü yeni öngörü verdiğim için oradaki zararı başka yerlerden çıkartmayı hedefleyebilirsiniz.
Ama çanak da çok netti. Şu an için olmadı. Yeniden yukarı atar mı bilemem. Benim için bu öngörü bitti. Özellikle zarar kes girdiklerimde zarar kese vermeyi peşinen göze alamıyorsanız almamak daha doğru olur.
Saygılarımla
Aydın Eroğlu
Stratejist
Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_