Soru - Cevap (Oncelikle)

  •  A 
BU*** TA*** 02.11.2020 22:18
Konu / Hisse Kodu: Oncelikle
Öncelikle tüm hemşehrilerime gecmis olsun diliyorum. bizizmir.com dan depremzedelere yonelik guzel bir dayanışma platformu kurulmuş burdan destek olmak isteyen vatandas varsa incelemesini ve destek olmasını dilerim.
Size sorum su ozellikle bankalar petrol sirketleri dolar bazında cok ucuz olduğunu cogu zaman dile getiriyorsunuz , artik azar azar sanki temettü hissesiymis gibi bu hisselerden alim yapmak mantikli olur mu. Mesela ben halkbankasi ve tuprasi bu konuda değerlendirmek istiyorum
Cevap 03.11.2020 00:26

Halbank'ın ABD'de süren bir davası varken bu doğru olur mu emin değilim. Ayrıca, bankaların göreceli ucuz olduklarını söylediğimi unutmayın! Evet bilançolarına göre bence ucuzlar. Ama artan kurlar ve devamında yükselen ve yükselecek faizler bankalar için riskler ve maliyet yükü yaratırlar. Ayrıca faizler artmaya devam ederse, kredi geri dönüşlerinde de sorun yaşayabilirler. Bu riskler varken size evet diyemiyorum maalesef.

Ama pandemi bir şekilde son bulacaktır. O zaman ekonomiler yeniden harekletlenecek ve petrol ve türevleri daha çok tüketilecektir. Bu süreç başladığı zaman tuprs yeniden cazip olacaktır. 

    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_