Soru - Cevap (Tkfen)

  •  A 
EM*** AK*** 22.10.2020 20:36
Konu / Hisse Kodu: Tkfen
Aydın bey merhaba
Siz öngörünüzü girdikten sonra Tkfen’nin bilançosu açıklandı.Gerçi sanırım iyi bir bilanço zaten beklenmiyordu ama bu haberin yarın ve önümüzdeki günlerde fiyatlamaya etkisi olur mu ?
Teşekkürler
Cevap 22.10.2020 21:36

Dün birden bire sert satış yemesi de sanırım bu bilanço öğrenilmiş olduğu için olabilir. Neyse, gelen bilançoda kar düşmüş. Teknik olarak biraz gevşemesi mümkün. Ama beklentilerimi koruyorum. Olası destek-dirençlerini yarınki tabloda paylaşırım. Bilanço döneminde bu tip sürprizlere hazır olmak gerekiyor. Zaten şu an borsada yaşanan çok sert yükselişlerin bilançolarla ilgisi olmadığını bilançolar açıklandıkça göreceğiz.

Ama tkfen 5.5 Milyar piyasa değerine rağmen, 3 Milyar kasasında nakit bulunduruyor. Yılların şirketinin araç parkları, süren işleri, sahip olduğu mülkleri bu fiyatlamayı hak etmiyor. Defter değeri bile 0.90 Ben tkfen'den her an yeni işler almasını bekliyorum. Olası düşüşler kademeli alım imkanı yaratabilir.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_