Günaydın.
Her öngörüm gerçekleşmeyebiliyor biliyorsunuz. % 9 civarı gerçekleşmeme oranım da var. Bu nedenle tereddüt hissettiğim öngörülerde bu şekilde revizeler yapabilirim. Öncesinde de yapıyordum, bundan sonra da yapacağım. 2.43'e takılıyor gibi hissettiğim için risk almak istemedim revize edip kapattım.
Ama tekrar ediyorum mesela 145.80 direnç hedefi öngörümü 150-152.80 ve sonra 157.00 diye yukarı revize ederken kimse neden diye sormuyor, aşağı revizelerde bu sorular geliyor.
Hepiniz için söylüyorum; teknik ve hisssiyat arkadaşlar. Bunları her seferinde şu nedenle diye cevaplamak doğru değil. Bu cevapları da beklemeyin neden olduğunu zaten biliyor olun lütfen.
Öngörünün altına düşen ve orada uzun zaman takılan hisselere yakalanmamak da önemli. Çünkü bu sayede yeni öngörü yaptığımız zaman değerlendirme imkanınız olur. Ama ben öngörüyü kapatmadığım zaman sizler de onda bekleyebilirsiniz. Yeni öngörü gelince de değerlendirmek için imkan bulamazsınız.
Saygılarımla
Aydın Eroğlu
Stratejist
Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_