Soru - Cevap (akenr)

  •  A 
BU*** TA*** 26.05.2020 22:31
Konu / Hisse Kodu: akenr
öncelikle bayramınız kutlu olsun.Bayramda üst komşularımızla ancak görüştük 2 kişiye sizden bahsettim kulaktan bilgiler yerine Aydın Eroğlu nu tavsiye ettim. Bayağı ikna oldular. Üyelerin hatırı sayılır artması hepimiz için daha iyi olacak.
Size sorum şu akenr için öngörü hedeflerini değiştirmeyi düşünür müsünüz(olumlu anlamda) veya bu hisse için uzun vadeli yatırım hissesi portföyüne koymak mantıklı mı? düşünceleriniz neler.
Cevap 26.05.2020 23:57

Teşekkür ederim. 

Yukarı revize yapabilirim. Ya da bazı dirençler kırılırsa üstten yeni öngörü de açabilirim. Öncelikle üç aylık bilançosunda ciddi bir iyileşme görmek istiyorum. Bu beklentim var. Öz kaynaklardaki ve zarardaki karşılaştırmalı aynı dönem 800 Milyon TL civarı iyileşme önemli geliyor bana. Eğer üç aylıkta kar gelmeye kalkarsa, devamında da benzer durum sürebilir. O zaman hisse orta-uzun vadeli hisselere uygun hale gelir. Çünkü 10 yıl evvel TL olarak 3 TL civarı fiyatlardan, Dolar bazında 2.10 Dolar'dan kuruşlu seviyelere Düşmüş. Bu süre içinde satmış oldukları hisseleri gayet güzel değerlendirmişlerdir. Şimdi bunları geri almaksa amaçları, tabii öncelikle bilançonun kara dönmesi lazım bu amaç için, o zaman bu fiyattaki fisseden ciddi bir getiri beklentileri oluşur.

Ama tabii özellikle altını çiziyorum. Üç ayn önce öz kaynakları neredeyse eksi olacak iken bir anda 961 Milyon'a fırladığı, zararda ciddi düşüş yaşandığı için böyle düşünüyorum. Yoksa öngörülerimde filtreleme yaparsanız 2014 sonrasında 6 yıldır hisseye hiç ilgi göstermemiştim. 

Bu nedenle eğer yine zarar aynı boyutta gelecek olursa listemden yeniden düşer. Beklentim başlamadan biter. İşte bu risk de olduğu için, bilançoyu görmeden daha da yukarı revize etmek doğru olur mu olmaz mı emin olamıyorum. 


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_