Soru - Cevap (netas)

  •  A 
SE*** KI*** 06.03.2020 10:08
Konu / Hisse Kodu: netas
Öz kaynaklar böyle erimeye devam mı edecek ? Şirket sanki kan kaybediyor ama tedavi için herkes izliyor? Sizin ve bizim için önemli olan hisse performansı siz 17.35,21.9,22.5 öngörülerinizde kararlı mısınız? Ben açıkçası hala netaşa inanmak istiyorum. Birde bu bir önceki yıl performansı bizi bundan sonra 2020 ilgilendiriyor ama açıkçası borç bu yılda artar mı insan endişeleniyor ! Şu son çeyrekte yazdığı zararı yazsa 2020/ 3 aylıkta 38 milyon zarar 2019/ 3 aylıkta 23 milyon yine artmış olacak
Cevap 06.03.2020 10:27

Hasılat artmasa, bu denli önemli bir üretim alanı olmasa beklentilerimi yanıldım deyip bitireceğim. Ama sektörü ve iş alanları olarak bana büyümeyip küçülmesi ancak sabote edilirse olabilecek gelişme gibi geliyor. Ben sorunun hasılatın artması, esas faaliyet zararının zalmasına rağmen net zararın büyümesini tahsilat sorunu kaynaklı diye görüyorum. Aynı zamanda yeni yatırımların yapıldığı bir dönem de olabilir. 

Şirket bu sorunu aşmak için bdelli sermaye artışı yoluna gidebilir. Böyle bir durumda şirketlerin fiyatları yükselebilir mi? Evet yükselir. Sonrasındaki gelişmeleri bilenler bizler korkarken alım yapabilirler. Misal tknsa ve izmdc'ye bakarsanız benzer durumlara rağmen yükselişlerin hem de ciddi boyutta olabildiğini görebilirsiniz. 

Küçülmeyip, büyümesi sürerken şirketin zarar büyütüyor olması, bir süre sonra tersine dönmesi gereken bir tablo izlenimi veriyor bana. Ama maalesef netas bir türlü bilanço beklentilerimizi karşılayacak gelişmeleri göstermeye başlamadı.



    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_