14.50 maliyetli netaşlar var ve 17.40 görmüş bir hisse sonrasında. İşte görüyorsunuz borsa böyle bir şey. O yükselişte çok ciddi bir karı çok kısa sürede yakaladığınız halde satıp realize etmiyorsunuz ama sonra düşüşte bu satış kararı daha kolay veriliyor. Çünkü riskler insanı paniğe sevkediyor.
Keşke 27 Ocak tarihli çok sayıdaki netas gerçekleşme kapanışlarımı görünce kapatsaydınız. Şuanda bu yaptığınız ne kadar doğru emin değilim. Hayırlısı olsun. Ama örnek de olsun 14.35 öngörü ile 15.80 teknik hedefle verdiğim 15 Ocak tarihli öngörüyü 27 Ocak'ta % 10 üstü getiri ile kapatmıştım. Bunu görüp de neden kapatmadığınızı kendi içinizde değerlendirirsiniz. Çünkü vereceğiniz cevaplar ve tecrübeler sonrasındaki benzer karları kaçırmamanıza neden olacaktır.
Sonuçta borsa bu her zaman nokta atışlar olmaz. Canınız sağolsun. Belki de netaş'ın patronı Çin'liler olduğu için bu sert geri gelmeleri yaşıyoruz. O denli sert yükselişi teknik formasyonlar gereği beklediğimi söylüyordum. Ama bu denli sert geri gelmenin yorumunu yapamıyorum. Bilanço içinse, o zaman öncesinde bu denli sert alanlar neden aldılar? Göreceğiz bakalım.
Saygılarımla
Aydın Eroğlu
Stratejist
Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_