Soru - Cevap (Dolar tekniği)

  •  A 
HÜ*** .*** 01.11.2019 15:57
Konu / Hisse Kodu: Dolar tekniği
Merhaba Hocam,
Dolarda alçalan takoz/Kama oluşumu var gibi. bu formasyonlar genellikle yukarı doğru kırılıyor diye biliyorum. 5,64 destek gibi gördüm. Ama sizin bakış açınıza daha çok güveniyorum. Sizce tekniği nasıl şu an.
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederiz.
Cevap 01.11.2019 16:20

O konuda yazılarımdaki detaylara bakınız derim. Yani ABD ile ikili ilişkilerdeki gelişmelere göre şekillenecektir. Şu an için 5.75 - 5.77(blg.drnç) ve 5.80 seviyeleri güçlü drnç. 5.70 - 5.64 seviyeleri de güçlü destek. ABD ile anlaşma çıkarsa destekler kırılır. Anlaşmazlık ve yaptırımlar halinde ise, verdiğim seviyeler kırılır ve Dolar hızla 5.93 direncini de geçerek destek-direnç tablosunda paylaşmış olduğumuz üst seviyelere doğru sert çıkışlar yaşar. 

Kısacası tekniğin hedefleri sınırlı dirençlerde. Ama siyasi gelişmelerin risk dirençleri ise çok daha yüksek. Siz hangi yönde siyasi gelişme bekliyorsanız ona göre pozisyon alabilirsiniz. Yaptırım bekliyorsanız bu seviyeler dip seviyeler olarak görülebilir. 

Benim ne düşündüğümü zaten detaylı yazılarımdan biliyorsunuz. 


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_