Soru - Cevap (SPK Kararları)

  •  A 
MU*** MA*** 16.10.2019 17:13
Konu / Hisse Kodu: SPK Kararları
Hocam Saygılar. Bankaların açığa satış yasaklanması ve Gün içi alınan hissenin ancak T+2 takası olduğu gün yapılabilmesi konusu bu gün kü dar hacim ve işlem kısıtlılığına neden değil mi?
Doları bankalardan değilde nakit olarak dovizciden alıp yastık altına aldırmak değil mi? hatta bir çok insan bitcoin çıkışı yapıp doviz de para tutuyorlar, milli kaynakların ekonomik yönlendirmesinde problem olmaz mı?
Cevap 16.10.2019 17:57

İlk soru evet hacmin düşmesinin nedeni SPK'nın bankalar kararı.

Bankalardan değil de dövizciden dolar alma konusunu anlamadım. Bir şey mi kaçırdım?

Kaynakların dövizde tutulması piyasanın durgunlaşmasına etki ediyor. Ama böyle zamanlarda yaşanan güven krizinde dövize güvenli liman gözü ile bakmak normaldir. Yaşanan riskler azalıp, güven sorunu çözülmeye başladığında döviz tasarrufları kendiliğinden çözülmeye başlar. En azından şöyle bir yararı vardır, bir anda kurlarda artış olursa, kurda duran para değer kaybından korunmuş ve ortam düzelince sermaye olarak piyasaya girmeye hazır potansiyel olarak duruyor olur.



    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_