Soru - Cevap (Netas)

  •  A 
SE*** KI*** 09.10.2019 13:17
Konu / Hisse Kodu: Netas
Slm aydın abi biliyorum operasyon var Suriye olayı belirsiz bütün hisseler düşüyor fakat daha 1 hafta olmadan 10.71 9.02 oda şu an için düşürmek fazla olmadı mı ? Niye çıktık o zaman niye düşüyoruz anlam veremedim ? Ha dün size dediklerim olursa vay halimize aylarca bekleriz yine ! Anlık al sat açtırdım aracı kurumda öyle Cuma’dan buyana milyonluk satan yok yanlış bilmiyorsam iş 300 bin küsür sattı bugün satıcılarda oda yok nedir ne yapmak istiyorlar akıl almıyor yanlız bu bir düzeltme değil !
Cevap 09.10.2019 13:42

Ne yapmak istediklerini bilemem. Ama İş yatırım birer milyonluk alımları hisseyi böyle yukarı taşıdı. İlk milyonu alırken 9.08 yaptı. Sonra hepsini geri verdi. Daha sonra yine bir milyon üzerinde alımla 10.71 yaptı. Şimdilik bunun 300 Bin civarını geri verdi. Ama hisse öncekine göre daha fazla düzletme yaşadı. Neden? Çünkü yükselişi ısrarı nedeniyle gerçekleştiren iş yatırımın ısraru yok da ondan. Bu da gayet normal harekat tedirginliği olası niyetleri erteyebilir. Bununla birlikte herkes 10.00 üzeri eski maliyetli kişiler değil. Sonuçta bir ayda 6.20'den 10.71 e çıktı. Düşük maliyetli alanlar yükselişin durduğunu geri geldiğini görünce satışa da geçiyor olabilirler. 

Ayrıca şirketin gelecek bilançosunda zarar beklentisi yüksek yine. Eğer kar çıkacaksa da bunu ben bilmiyorum. O zaman alımların bir nedeni lazım. Henüz yükselmesini sağlayan bir neden de çıkmadığı için, hisseden çıkışlar yaşanıyor olabilir. 9.08 aşağı kırılmazsa iyi olur. 



    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_