Soru - Cevap (Dolar)

  •  A 
SE*** YE*** 11.07.2019 09:11
Konu / Hisse Kodu: Dolar
Hocam dün Powelın konuşmasından sonra dolar try düşüş yaşandı. 5.62 ye kadar düşüp gapı kapatıp yukarı çıkış yaşanır mı yoksa, daha alt seviyeler 5.52 vs beklemeli miyiz?
Cevap 11.07.2019 11:31

Bu sorunun cevabını beklenti yazımda vermiş oldum sanırım. Normalde TCMB başkan değişimi olmasa daha alt seviyleri de yakında görebiliriz diyebilirdim. Ama faiz indirimi beklentileri arttı başkan değişimi ile. Olası indirim oranları yüksek boyutlu olursa kurlara yükseliş tepkisi yaşatır. Oran ne kadar çok olursa tepkisi o kadar çok olur. 

Ama asıl sorun ABD tarafından mali ve finansal piyasaları olumsuz etkileyecek kapsamda bir yaptırım kararı olur. Eğer bu olursa, o zaman kurların üst seviyeleri yeni zirveler deneyebilir. 

ABD tarafından S-400'ler ile ilgili korkulan boyutta bir yaptırım olmazsa, kurlar her yükselişten sonra yine düşecektir. Ama fazla düşmesi cari açık ve doğrudan yatırımlar açısından iyi olmaz. Gereğinden fazla düşmesine mani olmak doğru olur. Bu rakam da benim için 5.50 civarıdır. Teknik olarak ise, 5.62 gapinin altında sırası ile 5.58 yakın desteği ve altında 5.44 - 5.30 destekleri mevcut. 

Olası döviz hareketlenmeleri hakkındaki teknik beklentilerimi Destek-Direnç Tablosundan takip edebilirsiniz.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_