Soru - Cevap (GİDİŞAT3)

  •  A 
CE*** OR*** 10.04.2019 16:21
Konu / Hisse Kodu: GİDİŞAT3
Halkınında refahı biraz artsa kötümü olurdu yıllardır ilk 6 ay yüzde 2,5 ikinci 6 ay yüzde 2,5 diye diye defter oyunlarıyla millet iyice fakirleşti GSMH ya göre artmış o pastadan o payı alan ülkenin yüzde 5 gerisi halimiz ortada
adeta 1970 lerdeki o yokluk yıllarını özler olduk mal yoktu ama huzur vardı genede
Artık kendimizden geçtim acaba çocuklarımız rahat ve refah yaşayabileceklermi sanmıyorum
Gidecek yerimizmi var hayır. Çünkü bu vatan bizim.
Kusura bakmayın Aydın Bey canım çok sıkıldı.
Cevap 10.04.2019 16:53

Rica ederim. Bu sorunların yıllardır sürmesi ve yanına siyasi sorunların, seçim sıkıntılarının da gelmesi doğal olarak çok kişinin canını sıkabilir. Ama maalesef bu sorunlarla bir süre daha yaşamak durumundayız. Lakin yine de ülkemiz çok büyük ve potansiyel bir ülkedir. Bu sorunları da aşacağız. Yine ayağa kalkacak ülkemiz. Kimsenin de başka bir ülke aramasına gerek yok. Çünkü kendi vatanımızı bu sorunlardan yılıp da bırakmak yerine, vatandaşlık haklarımıza sahip çıkıp, yaşananları siyasi taraflık, ümmetçilik açısından değil de, ülkeye artısı-eksisi anlamında değerlendirip ona göre yanlış yapanları seçmenin en büyük gücü olan oylarımızla cezalandırmayı bilmeliyiz. Yoksa takım tutar gibi parti tutarsak, bir süre sonra siyasiler düştükleri yanlışları görmeyecek kadar zaafa düşebiliyorlar.

Maalesef hukukun herkes için eşit olması lazım. Görüyorsunuz önceki seçimlerde oy sayımı başlamışken, YSK'nın o ana kadar mühürsüz zarflar geçersizdir diye kendi kararı olmasına rağmen, oy sayımı esnasında 2.5 milyon mühürsüz zarflar geçerli denecek diyebildiğini gördük. 

Ayrıca, seçmen listeleri askıya çıkartılmasında amaç varsa yanlış ve sahte seçmen görüntüleri, bunların tespitinin yapılıp da seçimlerde oy kullanmasının önüne geçmek içindir. Bu sahte seçmen sayılarını ve sahte konut bildirimlerini de bölgelerinde en iyi muhtarlar bilir. Yıllardır beştepede yüzlerce muhtar ağırlandı. Peki bu muhtarlarımız acaba bu sahte kayıtları hiç görmediler mi? Aynı zamanda asıl olan bu sahteciklikler varsa seçimlerden evvel tespiti yapılması gerekmez mi? Bunu zamanında yapmayanlar nedeniyle sonrasında ülkenin çok önemli bir seçimi bu şekilde şaibe altına sokuluyor. Yazık çok yazık. 

Acaba çok merak ediyorum, geçmişe yönelik seçimleri de incelemeye alsak acaba durum ne çıkardı? Suç işleyenleri zamanında koruyanlar olmasa bu durumlar yaşanmazdı. 

Misal dün FETÖ ile ilişkili diyerek, eski ösym başkanı göz altına alındı. Döneminde çok sayıda kpps yolsuzluğu yaşanmıştı. Aynı adreste çıkan 300 kusür evli çifttin kpss başvuruları olduğu görüldü. Bir çok kez üniversite ve orta öğretim sınav soruları ile ilgili ihbarlar basına düştü. Sorular önceden medyaya düştü. Peki ne oldu? İnternet sayesinde eskiye dönük aramalar yapınca, o dönem bu iddialar için hangi siyasilerin koruyu ifadeleri olduğunu kolayca görebilirsiniz. Peki eğer o zaman bu kişiler bir suç işlemedi ise, şimdi neden bu iddialar ile göz altına alınıyorlar? Eğer iddialar doğru ise, o zaman soruşturma izni vermeyen bürokratlar ve siyasi yöneticler suç işlemiş olmuyorlar mı? Bu yaşananlardan hiç sorumlulukları yok mu?

    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_