Edilebilir ama hiç bir şey kesinlik ifade etmez. Ayrıca, içinde bulunduğumuz gelişmeler nedeniyle borsalarda görülen bu satışlar herkesi bir anda karamsar yapmasın. Ama kaç gündür bu riske dikkat çekiyorum. Bu nedenle 106 Bin'i zorlayan yükselişi bile kaçırttılar bize. Ama görüyorsunuz bir anda çok net değişimler yaşanabiliyor.
Kurda yaşanan atak borsada sert satış olarak yansıyor. Yeter ki biz seçimleri atlattıktan sonra kamusal tasarrufa yönelip doğru kararlar alalım. Bu kayıpların karşılığı fazlası ile telafi edilir.
Ama yabancı fonların açıkladıkları portföyler konusunda yerli banka ve aracı kurumların örnek portföyleri kadar masum düşüncelerim yok. Bunu da yıllardır hep yazdım.
Fakat yine de faiz, kur, yaptırımlar şirketlerin de karlarında çok farklı değişimlere neden olabilir. Kur düşecek diyerek döviz borcu olan şirketleri portföye alanlar, kurlar düşünce haklı, yükselince haksız çıkarlar. Şirketlerin kendi dışındaki gelişmeleri de bu örnek portföyleri değerlendirirken göz önünde tutmak gerekir.
Ama her kurumun da örnek portföyü dikkate alınmaz!
Saygılarımla
Aydın Eroğlu
Stratejist
Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_