Soru - Cevap (Thy)

  •  A 
ER*** GÖ*** 07.11.2018 12:54
Konu / Hisse Kodu: Thy
Aydın abi 15.36 şuan acele derken 1 gun sonra thy geldi yerine stoptan nefret ediyorum bence kademeli alımlarla sağlam hisseler toplamak bir yatırımcılık işi sonuçta bir arsa bir konut gibi bişiy buda . Aydın abi euro öngörün nedir? İhracat yapan bir şirketimiz var kur beklentisi çok önemli bizim için? Ne düşünüyorsun?
Cevap 07.11.2018 14:05

Algoritmalar bozuyor piyasaları. Makinalar hakim olmaya başladı. Tamamen yöne göre otomatik başlıyorlar zincirleme işlemlere. Bu da beklemediğimiz zamanda beklemediğimiz fiyatlamaları yaşatıyor bize. Flamayı bozup bir gün sonra dün yapması gerekeni yapıyor. Çok sinirleniyorum bu işlere. Ama flama net. Zarar kes yapmasan dönmezse bu sefer gördüğümü uygulamamış olacağım.

Hakikaten makinalar mertliği bozmaya başladı borsada :(

Destek direnç tablosunda uzun süre öncesinden dövzideki olası düşüşün desteklerini paylaşıyorum biliyorsunuz. 6.05 yakın destek euroda. Altında ise, sırası ile 6.00 ve olursa 5.88 seviyeleri var. Yani en azından 6.00 da görülebilir gibi geliyor bana.

Ama biliyorsunuz 5.50-5.00 aralığında kurların yarattığı ihracat avantajını korumak için TCMB'nın döviz alımlarına başlaması doğru olur diye yazıyordum. TCMB bunu yapar mı yapmaz mı bilemiyorum. Eğer yapmazsa, olası bir halkbank sorunu çözüldü haberi halinde kurlar alt desteklerine doğru inerler. Çünkü son bir kaç yıldır, dış ilişklerdeki gerilimler, içeride darbe denemesi, kayyum atamaları, sınır ötesi gerilimler, kur atakları falan ciddi yurt dışına fon çıkışları olmuştu. Ortam düzeliyor denince, hem yerleşik kendi vatandaşlarımızın çıkarttığı, hem de yabancının ürkerek çıkartığı paralar yeniden girmeye başlayacaktır. Bu durumda merkez bankası alıcı olmazsa, kurlar daha da düşeme riski taşıyacaktır. Bu görüşlerimin değişmesi için euro'da 6.50 seviyesinin yukarı geçilmesi gerekir ki, olmasını en azından şu ortamda beklemiyorum.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_