Soru - Cevap (Aksa 9 aylık bilanço)

  •  A 
HÜ*** .*** 05.11.2018 07:42
Konu / Hisse Kodu: Aksa 9 aylık bilanço
Merhaba hocam,
Açık öngörülerinizin olduğu AKSA sanırım bilançoda zarar açıklamış. Muhtemelen gaplı düşüşle açacak. Daha önce de 15,84 de gapı vardı. Düşünceniz ne olur.
Cevap 05.11.2018 08:17

Günaydın.

Zarar değil, 9 aylığında konsolide net karı 33.7 Milyon TL. Yani Dokuz aylık kar görünüyor. Ama altı aylık bilançosunda 100 Milyon TL kar varken 3'ncü çeyrekte zarar yapmış ve dokuz aylık karı 33.7 Milyon'a inmiş görünüyor. Direk rakamı görüyorum ama bilançonun detayları henüz matriks ekranlarında yer almadığı için detayını göremedim.

Gapli düşerek mi açılır bilemiyorum. Normalde evet öyle olur beklentisindeyim. Ama aksa'nın düşük kalmasının nedeni neydi bu önemli! Hatırlarsanız kardemirler için dokuz aylık bilançosunda zarar bekleniyor diye hisselerin öncesinde fiyatları düşmüştü. Ama dokuz aylıkta zarar değil üçüncü çeyrekte de kısmen kar açıklanmış olması nedeniyle hisseler yükseliş yaşadı.

Demem o ki, aksa için zarar bekledikleri için fiyat düşük duruyorsa kar geldiği için tepki kısmi kalabilir. Ama yüksek kar gelir derken, karın çok düştüğünü görünce gapli satış olması da doğal olabilir. Aksa altı aylık bilançosunda 797 Milyon nakit ve benzeri varlığa rağmen bu bilanço kayıpları yaşıyor. Bakalım dokuz aylık detayları görelim ne gibi değişimler olmuş olumsuz.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_