Günaydın.
Benzer durum sisede de yaşanıyor. Henüz daha hisselere gelen satış bitmedi. Sorun o nedenle. En güçlü soda duruyor. Ama diğerleri anacm, sıse ve trkcm satış görüyor. Diğer ikisi trkcm'dan daha güçlü duruyorlar. Satış azaldığı an tepki verecektir görüşündeyim.
Şimdi hisse pariteleri için görüşümü belirttim. Beklenti sürerken her aldığınız hisse düşebilir. O düşerken de bir başkası aynı kozaa gibi yükseliyor olabilir. Ama mesela kozaa da 6.46 iken, 3.96'ya inmiş iki hafta içinde. Yani bu düşüş sonrası tepkiye bakıp çok mükemmel kazandırdı demek göreceli bir durum. İki hafta evvel alan hala zararda.
Maalesef hisse paritesi yakalamak çok da kolay olmayan riskli bir iştir. Arka arkaya ters yakalanır ve bu düşüyor şununla parite yapayım derken portföy kalıcı şekilde eriyebilir. Bu şekilde değer düşüyor ama toplam adetleriniz yerinde duruyor.
Parite konusunda tercih sizlerin. Bakın vakbn de öngörüye girmişti. Tam gerçekleşecek iken düştü ama dün gerçekleşti. Yani vakbn ile değiştireyim diyen yine siz olacaksınız. Ben bire bir portföy yönetimi yapmadığım için, bunu verin şunu alın demiyorum biliyorsunuz.
Maalesef borsada aldığınız hisse dururken hatta düşerken yükselen hisseler her zaman olur. Ne kadar çok bu yükselenler siz de ise, piyasaya göre o kadar çok iyi parite yapıyor olursunuz. Ama bunu her zaman yakalamak mümkün olmuyor. Seçimler sonrasında ben de bu konuda çok başarılı değilim şimdilik.
Saygılarımla
Aydın Eroğlu
Stratejist
Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_