Soru - Cevap (Ben öyle anlamışım :))

  •  A 
SE*** KI*** 16.10.2018 23:44
Konu / Hisse Kodu: Ben öyle anlamışım :)
Özür dilerim ben okuduklarıma yorum kattım.Geldiğimiz nokta itibari ile aksa Netaş ve Prkabta makul fiyatları görürmüyüz Netaş 10-15 aksa 10-14 Prkab 2.2-2.75 Aralık’ları 2-3 veya 6 ayda görebilimiylz kesinlik tabiki olmaz ama düşüncenizi merak ediyorum ?
Cevap 17.10.2018 08:05

Günaydın.

Bu dediğiniz fiyatları benzer diğer örneklere bakarak aslında çok kolay görebileceklerini düşünüyorum. Ama işler o kadar karıştıki, bilanço tahmin etmek çok zorlaştı. Çünkü önceki bilançolarda kurlar yükseliyor diye karı düşenler ya da zararı artanlar, şimdi kurların düşmesi nedeniyle tam tersi bilançolar mı getirecekler? Yoksa ani ve sert yükselen kurlar zirve yaptığı dönemde ara mal fiyatlarındaki artışlar yüzünden üretim, ithalat ve ihracat yapmayı durdurdular mı, bu yüzden ciro kayıpları var mı bunların hepsi bir muamma. 

Ama her ney ise, eğer yükseliyorum derlerse çok kısa sürede o rakamlar görülebilir. Netas 18.99 seviyesine geçen yıl Ekim'de 12.00 civarı fiyattan yükselişe geçerek ulaşmıştı. Aksa da bu dönem devamlı yükselen performansa sahipti. 

Bu senenin kur ve faiz şartları nasıl yansıdığına bağlı olarak fiyatlamalar belrisizlik taşıyor. Ama ben görebileceklerini düşünüyorum.



    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_