İletişim

Mesajınızı göndermek için aşağıdaki formu doldurunuz.
0 / 500

Sitenin tüm verileri Gold(ücretli) üyeler haricinde 20 gün gecikmelidir. Siteyi güncel görebilmek için öncelikle ücretsiz üye olmanız, sonrasında Gold(ücretli) üyelik işlemlerini yapmanız gerekmektedir. Siteyi incelemek ve ücretsiz üye olmak için tıklayınız.

  •  A 

İletişim Mesajları

MU*** ÇA*** 01.11.2011 13:11
hocam endeksin çekilebileceği yer sizce suan neressi 55 bin kırıldı 55 desteği kırıldıktan sonra obo başlar demiştiniz bir yazınızda teknik anlamda bu geçerlimi artık ?
Cevap 01.11.2011 14:14

Mustafa Bey,
Destek direnç menüsünde de belirttiğim gibi, 55.000 altında ilk olarak 53.850 seviyesi var. Ondan sonrada 51.500'e kadar hemen hemen her seviyede destek var.

AB'deki gelişmelerin boyutuna göre endeks beklemediğimiz seviyelere de inebilir. Ama bu durum hisselerimizin bu fiyatlar olması gerektiğinden olmaz. Bu nedenle de portföy boşaltın demek gibi bir durumum olamaz. Kaldı ki, bu yönde bir kararı da sizler adına veremem. Ben sadece olası risk seviyelerini gösterebilirim. Düşeceğiz, çıkacağız düşüncelerimi iletirim.

Diğer teknik manadaki ilginç bir durum da şu; Dax endeksi ciddi bir gap boşluğu yarattı. Bu gap'in sonradan kapanması beklenebilecek seviyesi 6.141. Biliyorsunuz bu gaplerin sonrasında kapanması beklenir. Ama dediğim gibi durduk yerde referandum kartını açan Yunanistan tam bir süpriz yaptı. Güven oylaması sonrasında bu kararından vaz geçer mi, yoksa referanduma gider mi bilemiyorum. Ama eğer referanduma giderse, halkın evet deme ihtimalini çok düşük görüyorum. Bu durumda ne olur? Muhtemelen Yunanistan kontrolsüz bir temerrüte düşerek, moratoryum ilan eder. Bu da belki de euro'dan çıkıp Drahmi'ye dönmek için yaptığı bu hamle olabilir.

Yunanistan'ın anlaşmaları referandumda hayır diyerek kilitlemesi ihtimali yaşanırsa, sonrasında euro ve AB birliğinde de ne gibi devam gelişmeleri olur şimdiden tahmini çok güç bir durum. Ama iyi sonuçları olmaz. Fakat aslında euro birliği yanlış bir uygulamaydı. Maliyeleri farklı olan bir euro birliğinin gördüğünüz gibi yaşaması çok zordu ve çatırtıları duyuluyor. Sonunda euro birliğinin biteceği bir süreç yaşanabilir. Aslına bakarsanız bu durumun sonucu sonradan daha da iyi olur. Mesela şuan euro birliği olmasaydı her ülke kendi parasını kullanıyor olsaydı bu kriz dahi yaşanmamış olabilirdi. Doğru yönetilmeyen ülkeler kendi sıkıntısını kendileri çekerdi. Kimbilir belki de sonrasında böyle olacaktır.

AB liderleri bu gidişi görmezler de, uzlaşma ve tedbirler sürecini hızlandıramazlarsa, tüm borsalar gibi imkb de ekstra düşmeye devam eder. Ama bunların boyutunu bu gelişmelerin nasıl olacağını görmeden bilmenin imkanı yoktur.

AB düzelemez diyenler bu riskleri taşımak istemiyorlarsa piyasalardan nakite dönerek çıkabilirler. Ama en ufak bir uzlaşma görüntüsü yine yukarı tepkiler yaratabilir ve vermiş olanlar verdiklerini de kaçırabilirler.

Bıçak sırtı bir durum. Herkes kendi kararını kendisi alacak. AB birliğinin bile yanlış yönetimle sona gitme riski olan bu durumda kimsede sorumluluk aranmadan radikal kararlarını herkes kendisi almalıdır.

Saygılarımla
Aydın Eroğlu
http://www.borsaanalizci.com

AH*** ÖZ*** HA*** 28.10.2011 11:31
Aydın bey Alcar ın karı piyasaya cazip gelmediği için mi gevşemeye başladı ?Saygılarımla
Cevap 28.10.2011 12:14

Bilemiyorum Ahmet Bey. Ama bence kâr gayet cazip olmalıydı. Belki de sonraki bilanço gelişmesinin aynı olmayacağı bilgisine sahip olanlar varsa veriyor olabilirler. Yoksa benzer kar artışı sürecekse bu kar ile daha yüksek fiyatlar olması gerekirdi. Ancak bilançolar sonrasında fiyatlar hemen olması gereken yere gelir diye de bir kural yok. Bir kaç gün sonra da olabilir.

Saygılarımla
Aydın Eroğlu
http://www.borsaanalizci.com

MU*** YA*** ER*** 28.10.2011 11:29
merhaba 1.92 den al verdiğiniz 2.02 hedefi olan albrk için bugün kapandı sinyali gönderdiniz. Fakat bugün en yüksek oarak 10 lot 1.96 gerçekleşti. Acaba bir yanlışlık mı var. Bilgilerinize.
Cevap 28.10.2011 12:09

Mustafa Bey,
Dikkat ederseniz öneri gerçekleşti olarak değil de, eşit ve az üstünde gerçekleşti şeklinde kapatıldı! Önerideki beklentimden vaz geçtim demek yani.

Saygılarımla
Aydın Eroğlu
http://www.borsaanalizci.com

KE*** DE*** 28.10.2011 09:41
CUMHURİYET BAYRAMI TÜM ÜLKEMİZE KUTLU OLSUN !
Cevap 28.10.2011 09:50

 



Saygılarımla
Aydın Eroğlu
http://www.borsaanalizci.com

BU*** KU*** 27.10.2011 14:01
Aydın bey yeni tavsiyeleriniz olacakmı
yoksa eski banka tavsiyelerinizden alalımmı
Cevap 27.10.2011 14:09

   Burhan Bey,
   Aslında önermekte ısrar etmeyi düşünüyorum. Ama MB'nın kararlarını yanlış yorumluyor olabilir miyim diye duruyorum. Yoksa sorunlu olan ülkelere bakın bir de sorunsuz olan bize! Yani bu fiyatlarda durmanın anlamı yok. Bankalar da burada duramazlar bence. Muhtemelen önerilerim yine olacak. Ama ortamın dengesi kurulana kadar gördüğümüz dengesizlikleri yine de yaşayabiliriz. Sakin bir şekilde beklemeyi bileceğiz.

Saygılarımla
Aydın Eroğlu
http://www.borsaanalizci.com

MU*** ÇA*** 27.10.2011 10:20
hocam muzam karşılıkları indi bilginize
Cevap 27.10.2011 10:35

Teşekkür ederim. Sanırım düşüncemi görmüşsünüzdür.

Saygılarımla
Aydın Eroğlu
http://www.borsaanalizci.com

A.*** EL*** 26.10.2011 21:55
DEĞERLİ DOSTLAR, BİR UYARI YAPMAK İSTİYORUM. BU AY VOB KONTRATLARININ VE VARANTLARININ KAPANIŞ AYIDIR. AY SONUNDA DİKKATLİ OLMAMIZDA FAYDA VAR. MİLLETİN GÖZÜNÜ ENDEKSTE YUKARI GÖSTERİLMEYE ÇALIŞIYOR. AY SONUNDA SERT AŞAĞI GELME OLASILIĞI YÜKSEK DİKKATLİ OLUNMASINDA FAYDA VAR. BU YORUMUM GÖSTERGELERE DAYALIDIR.

Düşüş nedenimiz bu olabilirmi Aydın bey...
Cevap 26.10.2011 22:20

İlker Bey,
Dönem sonlarında benzer etkiler olabilir ama bu düşüş bankalardaki yüksek boyutlu satışlardan oluyor. Bu sadece vob ile ilgili olamaz. Özel bir durum bence. MB'nın faiz kararlarının yorumlanmasının sonuçları .Faizin sonrasındaki yönüne göre gelişimi göreceğiz.

Saygılarımla
Aydın Eroğlu
http://www.borsaanalizci.com

ŞÜ*** DE*** 26.10.2011 19:41
Merhaba Aydın Bey,
Zararkesler her durumda geçerli midir?Yoksa düşen piyasada dikkate alınmayabilir mi?
İyi çalışmalar...
Cevap 26.10.2011 21:15

Zararkesler her durumda geçerlidir. Açık önerilerde zararkesler şu demektir; Hisse ile ilgili beklenti sürüyor ama eğer zararkesi görürse verip alt destekten yerine koyarak maliyeti düşürmek düşünülebilir.

Tabi hiç bir şeyin kesinliği yoktur ama teknik manası budur.

Zararkesleri sadece seans başlarında endeksin genelinde gap denen büyük boşluklar oluşarak gerçekleşen düşüşlerde dikkate almayabilirsiniz. Böyle durumlarda önceki aylarda da örneklerini gördüğümüz gibi gapler sonra kapanır. Bu nedenle düşen hisseler de yerine gelir.

Saygılarımla
Aydın Eroğlu
http://www.borsaanalizci.com

MU*** ÇA*** 26.10.2011 16:50
hocam marşal patladı :) özel bir durummu var ?
Cevap 26.10.2011 17:00

Açıklanmış bir şey yok Mustafa Bey.

Saygılarımla
Aydın Eroğlu
http://www.borsaanalizci.com

BA*** LÜ*** 25.10.2011 15:36
Cevaplar için teşekkür ederim.Alctl için olan linki alabilirim.Saygılarımla
Cevap 25.10.2011 16:07

Etkinlik 17 Kasım Swiss Otel'de yapılacakmış.

http://www.globaldynamictour.com/Istanbul/index.php

Saygılarımla
Aydın Eroğlu
http://www.borsaanalizci.com