İletişim

  •  A 
SE*** ŞA*** 12.02.2025 17:47
slm. tüpraş için gelecek projeksiyonu çizmek istersek elektrikli arabaların da piyasayı domine edebileceğini de düşünerek nasıl bir yol çizebiliriz? Yeşil enerjiye geçiş çabalarının akıbeti henüz meyvelerini vermesi için çok erken olduğunu düşünürsek, petrol fiyatları ve genel konjüktür olarak çok gevşemesi uzun vade için bir fırsat yaratır mı? Temettü hissesi ve koç kağıdı artılarını da hesaba katarak toplanır mı? Aslında bir yıldır biriktiriyorum ama yorumlar insanın kaafasını karıştırıyor.
Cevap 13.02.2025 10:05

Günaydın.

Cevaplar evet ama sadece tek bir hissede ısrarlı toplamak doğru değil. Elektrikli araca geçiş risk ama, sonuçta uçaklar, yat ve gemiler, jenaratörler için de yakıt üretiyor. Ayrıca otoların tümden elektrikli olması için daha erken. Ama sonraki yıllarda bu riskler artacaktır. 

Dediğim gibi enerjiler, inşaat türevleri, yüksek teknoloji, yapay zekanın gireceği sağlık, gen teknolojileri, çip üretecekler gibi sektörler daha potansiyel olabilir. Benim aklıma takılan poyansiyelini artık çok yüksek gördüğüm hisse ise sasa! Çok büyük yatırımlar yaptılar. Artık dönüşleri başlayacak gibi geliyor bana.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_