İletişim

  •  A 
SE*** ŞA*** 07.05.2024 14:46
slm.. kolay gelsin. hoş geldiniz. Yokluğunuzu ciddi derecede hissettik. tuprş piyasa değeri 12 milyarı aştı sizin yokluğunuzda. Bu hisse için olumsuz bir durum teşkil eder mi? Türkiye için bu değerler çok yüksek hisse potansiyelini doldurmuştur gibi yorumlar yapıldı. Siz ne düşünüyorsunuz. teşekkürler.
Cevap 07.05.2024 14:56

O görüşlere katılmıyorum. Bana göre 250.00 TL üzeri ederi hak eden bir bilançosu var. Gelmeye devam edecekler diye düşündüğüm yabancı fon girişleri sürdükçe ana hisselerden biri olarak Tuprs'da alımlarına sahne olacaktır. Sadece edere gidene kadar hisseler, ya da her hisse dümdüz çıkmayabilir. Bazen ara düzeltmelerle bu yaşanır. Tuprs da, geçen haftanın düzeltmesini yapıyor görüşündeyim. Destek bulacağı yerde alımlar gelecek ve daha yüksek fiyatlara yeniden yönelecektir diye düşünüyorum.

Sonuçta ben de ekrandan uzak kalmaya çok alışık biri değilim ama yurt dışı olunca imkan bulamam diye iki ay önceden tatil programımı yazmıştım. Şansıma iyi bir döneme denk geldi. Aslında her gün için yurt dışından da teknikleri paylaştım. Ama realizeden çekindiğim için yeni öngörü girmek istememiştim. Ama S&P konusu sanırım duyulmuş ki, yabancı alımları ile güzel bir yükseliş yaşandı. Yine de en azından hemen öncesinde uzun vadeli liste değerlendirmelerimle de birkaçını yakalamış olduk. 

Şimdi de kısmi realizasyon acaba düzeltmeye dönüşecek mi, dönüşmeyecek mi emin olamıyorum. Uzun vadeli listede yer alan hisselere belki tuprs da dahil birkaç hisse daha eklemeyi düşünüyorum. Ama enflasyon muhasebesi işimi çok zorlaştırdı. Şimdi çok iyi gelen yıl sonu bilançoları üç aylıklarda ciddi bozulma, kötü gelenler ise ciddi düzelmeler gösterebilirler. Altı aylık bilançolardan itibaren normalleşme başlar ve değerlendirmelerim daha sağlıklı olunca sayısı da artar.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_