İletişim

  •  A 
ME*** TU*** 02.05.2024 09:03
Hocam Merhaba
Al-Sat ekranında yeni alınacak hisseleri göremiyorum ? Ne zaman ekleme yapacaksınız? Saygılarımla
Cevap 02.05.2024 12:20

Değerli Üyeler,

Beklenti yazımda da, uyarı yazımda da bu hafta tatilde olacağımı sizlere bildirmiştim. O nedenle aslında benden hiç paylaşım almayacaktınız ama yine de teknikleri düzenli paylaşmaya çalıştım. Öncesinde çok sayıda öngörü yapmıştım. Bu yükselişlerde onlar gerçekleşiyorlar. Yeni öngörüyü yurt dışından değil de, ülkeye dönünce yapayım diyorum. Bugün beklenti yazımda da çekindiğimi yazdığım teknik ve stratejik tereddütlerim var. 

Endeks için destek-direnç tablosunda uzun zamandır 10100-10300 direncine dikkat çekiyordum. Neredeyse o seviyeye geldik. Bu nedenle her an bir kar realizasyonu bekliyorum. Sanırım yarın S&P Türkiye değerlendirmesi bekleniyordu. Eğer bu beklenti ekstra iyi çıkarsa o zaman işler olumlu yönde değişir. Ama mevcut, rezervler, bütçe ve cari açık verilerimiz ile bakınca kararlar olumlu olsa da, uyarıların da olması gerektiğini düşünüyorum. Maliye politikası tedbirlerini ve kamu tasarruf planlarını duyduktan sonra bu değerlendirme daha doğru olurdu.

Bu nedenle bir süredir gayet iyi yükseliş göstermiştik. Eğer S&P'den beklediğimiz kadar iyi bir değerlendirme çıkmazsa, bu realizasyonlara neden olur. Sanırım cuma günü gece yarısı gibi bu değerlendirmenin açıklanması bekleniyordu. Yani pazartesi etkisini göreceğiz. Zaten kısmetse ben de o an Türkiye'de işimin başında olacağım.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_