İletişim

  •  A 
SE*** ŞA*** 21.05.2023 22:47
iyi akşamlar. Sizin basit bir hisse değeri belirleme formülünüz vardı. Yanlış hatırlamıyorsam bir kere bahsetmiştiniz. Bir çok kelime ile tarattım bulamadım. Bir daha yazabilir misiniz? teşekkürler.
Cevap 21.05.2023 23:08

Ödenmiş sermaye kadar kar 10.00 TL. eder beklentisi. 50 milyon kar, 10 milyon ödenmiş sermaye ise 50.00TL eder yapar. Bu kar eğer 3 aylık bilançodaysa, artış geçmiş dönem kıyaslamasına göre yıl sonu karını varsayarak, aynı hesapla gelecek ederi tahmin etmeye çalışıyorsunuz. Tam eder hesaplamaya kalkınca öz kaynakların kar oranını da benzer şekilde fiyatın üstüne eklemek gerekiyor. 

Şu an bir çok hissede gelecek fiyatlamasından ziyade, şu an için bile iskontolu çok hisse var. 12 aylık bilançoda fiyat oluşmadıysa, üç aylıklardan itibaren gelen kar yada zararı fiyata artı, ya da eksi yapıyorsunuz.

Bu kesin bir hesap yöntemi değildir. Bir varsayım hesabıdır. Yoksa bu hesaplamaların kesini yok zaten.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_