İletişim

  •  A 
MU*** AK*** 16.02.2023 10:46
Hocam merhabalar
Öncelikle milletimizin başı sağolsun. Umarım ülke olarak tekrarını yaşamayız. Sizin de dediğiniz gibi hayat bir şekilde devam ediyor. Günlük beklenti yazınızda öngörüler gerçekleşince kapatacağınızı belirttiniz ama henüz gerçekleşmeyen ve kârda olan yada maliyete gelen pozisyonlar hakkında görüşünüz nedir ne yapmak lazım? Buortamda teknik işlediğini pek düşünmüyorum iki gündür gap bırakarak agresif yukarıya gittik. Bi kaç gün daha beklemelimi yoksa gapler kapanır diye satmalımı
Cevap 16.02.2023 11:15

BES ve geri alım kararları nedeniyle BIST'e ciddi bir fon girişi olacak. Sorun pazartesi-salı açık tutulan borsada tabanlardan alan birileri oldu. Yükseliş durduğunda onlardan satışlar gelebilir. O da gün için ciddi fiyat oynaklığı yaratacaktır. Bu nedenle gerçekleşeni kapatacağım dedim. Ama açık olanlarda beklentilerimi koruyorum.

Bu arada ilk gün yazdığım sektörler çimento, demirçelik, seramik düşüşlerde alım yönünde takipte olması gereken sektörler. Çimentolarda bilanço ederi civarı golts var. Demirçeliklerde ise uzun vadeli yatırım hisseleri bölümünde yer alan hisseler var. Seramik için de açık öngörüm var zaten.

Ama dediğim gibi, diğer açık öngörülerim de geçerli. Sadece deprem sonrası tepkilerde öncelikler tüketim önceliğine göre değişiklikler gösterdiği için yansımalar da farklı oluyor. Ben ederi yüksek olan hisselerde zararına satmayı riski buluyorum. Satmazsınız düşüp gapleri kapatabilirler. Ama satarsınız BIST tedbirleri nedeniyle bir anda düşerken dönüp yükseliş yaşanırsa zararlar baki kalır. Bu kararı vermek çok zor yani. Her hisse gapi hemen ya da kesin kapatmaz. Ama gapler maalesef kapanma riski yüksek teknikler olduğu için haklı olarak bu soruyu sormanıza neden oluyor.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @aydineroglu_