Sizler de sağ olun. Ama emin olun ki benzer çok kriz yaşadım. 1994 ve 2001 krizlerinde şirketlerimiz bu kadar sağlam ve güçlü değillerdi. İhracatı bir çoğu bu kadar çok bilmezdi. Şimdi çoğu ihracat kazancı elde ediyorlar. Sanki bu kriz devleti ve iktidarı zora sokacak, ama çok sayıda şirket yine yüksek karlar elde etmeye devam edecekler gibi görüyorum.
Ama umarım boşalan TCMB yedek akçeleri ve şaibeli olan rezervler nedeniyle Türkiye ödeme krizine girmez. Ülkem olarak böyle bir duruma düşmekten çok üzüntü duyarım. Şirketler böyle bir durumda bile ciddi güçlü olabilirler. Ama ülke olarak maalesef kötü bir tecrübeyi daha yaşamış oluruz.
Ama o halde bile sonu hayır olan çok farklı detaylar yaşanır. Öyle bir durum olursa, o zaman bunu sizlere izah eden yazılar yazarım. Fiyatların bu şekilde düşmesi sizleri üzer ve üzecektir. Ama bu şirketler bu günleri de atlatıp, bu kayıpları telafi edecekler. Sadece süreler artık değişmiş oldu maalesef.
Saygılarımla
Aydın Eroğlu
Stratejist
Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_