İletişim

  •  A 
ER*** GE*** 13.12.2019 18:42
Merhaba Aydın bey Erbos sizin iyi beklentileriniz olan bir hisse bildiğim kadarıyla. Büyük çanak hedef fiyatı önerilerinizdeki fiyat değil daha fazla galiba.birde çanak direnci altına düştük biraz süre uzayacak galiba
Cevap 15.12.2019 19:37

Teknik analize hakim üyelerin gözünden kaçmıyor bazı şeyler:) Evet büyük çanak hedefi 34.50-35.00 civarı bir seviyeye denk geliyor aslında. Ama ben birçok öngörümde mümkün olduğunca asıl teknik direnç hedefinin birkaç kademe altını paylaşmayı uygun görüyorum. Diğer türlü tam direnç hedefini yazınca, daha erken çıkan spekülatör ya da teknikçiler nedeniyle öngörünün gerçekleşmesi gecikebiliyor.

Erbos benim bilançosu olarak da oldukça beklentim yüksek olan bir hisse. Eğer yıl sonu karı dokuz aylık bilançosunun üstünde gelirse, Teknik olarak çanak beklentimin de üstünde fiyatlamaları görebiliriz. Ama bu tip hisseler böyledir. Yani ağır hareket ederler. Çok yatırımcılar tarafından  farkedilmezler. Hareketleri başladıktan sonra dikkat çekerler. Doktsa, algyo, jants örneğinde olduğu gibi uzun süre yatayda kalan hisseler sonrasında yükselişileri başlayınca, bu sefer de gerekli düzeltmeyi yapamadan yükselmeye devam edebiliyorlar.

Evet, çanak desteğinin altına indi kısmen. Eğer üstüne çıkamazsa, düzeltme biraz daha alt fiyata doğru söz konusu da olabilir. Ama bu dediğim gibi bu tip hisseler bir anda da sert yükselişle hemen yükselişe geri dönebiliyorlar.


    Saygılarımla
    Aydın Eroğlu
     Stratejist
   Finans Yazarı
www.borsaanalizci.com
Twitter: @_Stratejist_