Cuma günü bizim seans kapanışından sonra Fitch Yunanistan'ın notunu üç kademe birden düşürerek B+'ya indirdi. Kanımca, Yunanistan'ın yeni bir borç anlaşması yapmadan ayakta kalmasının tek yolu '' Ödemiyorum '' demek olur ! Gerçi yeni bir anlaşma yapsa da, ben Yunanistan'ın en azından ciddi bir yapılandırma tavizleri almadan borçlarını ödeyebileceğini sanmıyorum. Yunanistan'a borç verenler, bu alacaklarının bir kısmından günü gelince vaz geçmek durumunda kalabilirler.
S&P de İtalya'nın görünümünü durağandan negatife indirdi. İtalyan'lar için şok edici bu haberin devamında ciddi kararlar alınmazsa, not indirimleri İtalya için de devam edebilir.
İki dış not indirimi ve Çarşamba günü PPK toplantısı beklentisi ile yine zor bir haftaya başlıyoruz. Ne olacak izleyip göreceğiz.
Bu arada Milliyet Gazetesi haberine göre, Ülker'e ait Gözde Finansal Hizmetler Mgros'un Şok Marketlerine talip diye bir haber çıktı. Bu haberin içeriği ve ciddiyeti Mgros'taki düşüşe fren olabileceği gibi bir toparlanma imkanı yaratabilir.
Vob30 Destekleri ; 77.425 ve 75.000,
Vob30 Dirençleri ; 78.200 ve 78.800,
Imkb100 Destekleri ; 62.500 ve 60.800,
Imkb100 Dirençleri ; 64.200
Başlangıcı sıkıntılı olsa da, sonrası iyi bir hafta olmasını dilerim.